dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Hellacopters: Cream of the Crap! Collected Non-Album Works • Volume 1
Cream of the Crap! Collected Non-Album Works • Volume 1 (CD) The Hellacopters
2002
Universal / Polar / Psychout
8/10

Respect the crap!

Lyssna

Sök efter skivan

The Hellacopters är ett flitigt band. Sedan de startade 1994 har de spelat in och släppt över 120 låtar. Inte ens hälften av dem har hamnat på de fyra albumen. Många har vi varit som slitit vårt hår för att singlarna tagit slut fortare än det gått att beställa ett exemplar.

Nu kommer därför den första delen i en serie av skivor som ska samla dessa, oftast svåråtkomliga låtar, på både CD och LP, så att alla som är intresserade ska kunna köpa dem. Utan att punga ut med tusentals kronor.

En samling till är planerad. När den kommer vet jag tyvärr inte. Mina överslagsekvationer tror jag ger tre samlingsalbum och ett rent coveralbum. Nu blir det nog inte så, men visst hade det varit kul. En idé till en kommande box?

Tanken bakom urvalet verkar ha varit att få till en bra låtordning och en bra bredd. Gammalt och nytt. Stökigt och snällt. Eget och andras. Vi får alla låtarna från den riktigt ruffiga singeln ”Killing Allan” från 1995 som inte går att få tag på, liksom sex riktigt bra låtar från så sent som 1999. Jag vet ärligt talat inte varför bandet valt att göra så, men så länge resultatet är bra så är det dumt att klaga.

De få låtar på skivan som inte håller högsta The Hellacopters-klass är lätta att motivera med att de gjorts tillgängliga.

Den här skivan tycker jag kan fungera som introduktion till bandet, även om de nyfrälsta möjligen rynkar på näsan åt en del av oväsendet.

Mikael Nordlander

Publicerad: 2002-03-20 00:00 / Uppdaterad: 2007-11-09 11:17

Kategori: Recension | Recension: #1360

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig