dagensskiva.com

48 timmar

Recension

P. Diddy & The Bad Boy Family: The Saga Continues...
The Saga Continues... (CD) P. Diddy & The Bad Boy Family
2001
Bad Boy Records/BMG
6/10

Return of the sell-out

112, Mary J. Blige, Mariah Carey, Faith Evans, Jay-Z, Lil’ Kim, LL Cool J, Mase, New Edition, The Notorious B.I.G. , Pebbles, SWV, och TLC.

Artister som Sean ”Puffy” Combs producerat. Det är lätt att glömma när man hör katastrofala Bad Boy For Life. Och ärligt talat har Puffy inte gjort något bra som rappare. Det absoluta lågvattenmärket är förstås den fullständigt vidriga hyllningen till Biggie, Missing You, med refrängen snodd från The Police. Tydligen räckte det inte att vara en framgångsrik producent, han var tvungen att sabba det med att själv ställa sig bakom micken.

Sedan dess har Puffy (som jag nog fortsätter att kalla honom ett tag till) kommit att personifiera ”sell out”-mentaliteten, lite på samma sätt som Petter här hemma. När den käre Puffy dessutom sitter hos Jay Leno inför miljontals amerikaner och visar upp sin nya exklusiva kalsongkollektion så ökar inte direkt hans trovärdighet i hiphopvärlden. Den senaste tiden har de flesta skriverierna handlat om hans förhållande till Jennifer Lopez och hans problem med rättvisan.

Mot bakgrund av det kan väl förstasingeln Bad Boy For Life ses som en programförklaring för P. Diddy. Synd bara att den är så fanatiskt dålig. Han försöker, som flera gånger förut, att rocka som Run DMC och misslyckas totalt, som flera gånger förut. The Saga Continues… hade alltså alla möjligheter att bli en riktig kalkon.

Det är den inte. Och Bad Boy For Life är inte representativ för The Saga Continues…

Puffy själv har bara producerat tre av låtarna själv, förutom en massa mellanspår. Och det är lite synd eftersom hans låtar faktiskt är bland de bästa på skivan. Where’s Sean? är rak, drivig hiphop med otroligt snyggt, samplat blås. Lonely är något av det mest vansinniga jag hört i år, men samtidigt bland det bästa. Låten skulle kunna vara hämtad från George Clintons klassiska Computer Games. Rymdig P/G-funk med sång som faktiskt låter som den käre Clinton. Can’t Believe slutligen, är en vemodig soulballad med sång av Carl Thomas och Faith Evans.

Andra höjdpunkter är Notorious B.I.G.-soundet på Let’s Get It, elektrofunken på Blast Off, dansgolvsvältaren On Top, M.O.P.-stråkarna i Child of the Ghetto, den vackra So Complete, söta I Need A Girl, Eric B. & Rakim-trummorna i If You Want This Money och de mexikanska trumpeterna i Back For Good Now.

Sedan har vi de lite sämre nyheterna. Puffy kan fortfarande inte rappa, skivan innehåller 25 låtar och det finns för många anonyma spår för att det ska hålla hela vägen. Och det är lite för få riktigt vassa låtar.

Men det här är nyttig lyssning för alla som sågat Puffy vid fotknölarna som en äcklig sell-out. Jag var tyvärr en av dem. Men här finns gott om riktigt bra hiphop och det är dessutom en lagom varierad kompott om än i för stor dos.

Tycker du att Bad Boy For Life är hur bra som helst? Då är det här en skiva för dig.

Tycker du att Bad Boy For Life är något av det sämsta du hört i år?

Då kan det här också vara en skiva för dig.

Ola Andersson

Publicerad: 2001-09-13 00:00 / Uppdaterad: 2007-07-17 15:40

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #1071

13 kommentarer

Kan inte fatta at ni tycker skivan är dålig, Bad Boy 4 Life är ju suberbra….Ni fattar visst inte det där era jävla kuksugare….Alla ger skivan bra i betyg förutom er….Lär er

Rickkard Oregistrerad 2001-09-13 11:03
 

Tja, betyget sex betyder ju faktiskt att skivan ÄR bra. Men inte mer än så. Den är fortfarande för lång och har lite för många transportsträckor.

Ola, dagensskiva Oregistrerad 2001-09-13 11:22
 

Du, Rickkard. Vårda ditt språk och börja med att själv lära dig att vara lite mer konstruktiv i ditt kritiserande. Det är osmakligt att läsa en kommentar som din. Väx upp!

Bacon Oregistrerad 2001-09-13 13:08
 

det skulle vara kul om ni recenserade the shins: oh, inverted world eller for stars: we are all beautiful people. enligt mig de två bästa utländska släppen hittills 2001.

erik ogenstedt Oregistrerad 2001-09-13 16:46
 

Har aldrig varit direkt förtjust i ”Puff”.

Men ”Where's Sean?” är bland det bästa jag hört på länge.

Soundet får mig att tänka på Amerikanska TV-serier från 70/80-talet.

Rikkard, kan inte du vädra din åsikter nå´n annanstans.

Foo Oregistrerad 2001-09-13 23:45
 

Håller med Rickkard men på ett något mer nyanserat sätt. Bad boy for life är otroligt bra. Den svänger som Kungens Kurva och producenterna Megahertz Music Group kan mycket väl bli nya Neptunes. Lyssna på spår 2 på Bilal-skivan ”For You”. Fruktansvärt bra. Nya Snoop-singeln är också proddad av dem tillsammans med ingen annan än Babyface den gamle goe gubben.

MMG har redan ett mycket distinkt sound och svänger som en blandning av Jay Dee och Dr Dre.

Emil Oregistrerad 2001-09-14 09:59
 

Det är ju Babyface som är nån sorts huvudartist alltså. Men Snoopen är med på ett hörn. Har inte hört låten men utgår från att den är bra… Hmmm… Tveksamt uttalande…

Emil Oregistrerad 2001-09-14 10:06
 

Okej förlåt då, Det var bara att jag blev så förbannad över att dom tyckte att Bad boy 4 life var bra, Den är ju super…….peace…..Skivan i övrigt kanske inte är så bra, men Bad Boy 4 life är ju så………….

Rickkard Oregistrerad 2001-09-14 20:56
 

rickkard för i helvete! stå på dig för fanken. säg inte en sak för att sekunden senare ta tillbaka det. säger som bacon, väx upp!!!

lefty Oregistrerad 2001-09-17 12:32
 

Rickkards problem är väl som för många andra att det är så lätt att skriva en kommentar att man gör det utan att tänka. Tipset måste bli att man bör tänka efter först:)

Covenant Oregistrerad 2001-09-18 12:28
 

Ola helt ärligt måste du ha något fel… jag har läst om vad du har recenserat om 2pac o nu om Puffy…. ska läsa om ni har nått om Coolio o om du har skrivit dåligt om honom också så blir jag på ett fint sagt sätt arg, men att du säger att 50cent kan rappa o Puffy inte? det e orelevant… Puffy har sin egen stil, en soft stil, en entreprenör mot 50…. Puffy o Bad Boy kommer alltid finnas ….. bara o erkänna om du hört nya Ma$e låten "Welcome back" o snälla recensera Biggie…. han e bäst genom alla tider!

Biggie the White Oregistrerad 2004-08-13 01:50
 

Fy fan vad töntig den här skivan e asså…gangsta rappare liksom helt fake enda det går ut på e ju liksom ööööh hej kolla in mig och min feta tröja fy fan va tuff jag e jag slog min flickvän igår och sedan satte jag på henne i röven…pinsamt att någon överhuvudtaget köper skiten…

Töntigt Oregistrerad 2004-09-29 21:06
 

"Töntigt" förmodligen ä du en rockare som inte vet vad rap handlar om, vad texter betyder i en text… om dit liv nu ä så bra vaffö hacka ner på andras din 0a

E du helt fel elr? Oregistrerad 2004-10-07 14:40
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig