dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Limp Bizkit: Chocolate St*rfish and the Hot Dog Flavoured water
Chocolate St*rfish and the Hot Dog Flavoured water Limp Bizkit
2000
Interscope/Universal
4/10

Ljummen varmkorvskaka

Lyssna

Sök efter skivan

Det är så lätt att irritera ihjäl sig på Limp Bizkit. Och irritationen stavas F-R-E-D D-U-R-S-T. En pojkaktiv, hormonstinn och stöddig redneck från Jacksonville som blivit stjärna och får medial uppmärksamhet var han än sträcker upp sitt mittenfinger. Han är både Limp Bizkits problem och deras styrka. För trots att jag helst stänger igen en tidning med en intervju med Fred så har hans outhärdlighet en charm nånstans. Han tar sig själv på ett otroligt stort allvar som får mig att haja till och kolla en gång till.

Följaktligen handlar halva skivan om Fred Durst själv. Om hur taskiga alla är mot honom och vilka han skall slå på käften. Det är fånigt. Men samtidigt lite kul. Ett exempel är refrängen till ”Hot Dog”:

”You wanna fuck me lika an animal
You like to burn me on the inside
You like to think I'm the perfect drug
Just know that nothing you do
Will bring you closer to me”

Varför? Jo, för Trent Reznor krossade en tallrik med Fred Dursts ansikte i videon till ”Starsuckers Inc”. Raderna är tagna från Nine Inch Nails ”Closer” och ”The Perfect Drug”. Sen att Trent även krossar en byst på sig själv och att låten handlar om rockstjärnor i stort, det glöms bort. Fast det är ju lite kul också. Känslan blir lätt voyeuristisk när man får sitta still i sin favoritfåtölj och se de stora killarna brottas lite. Sen att låten dessutom är ganska bra, gör det också lättare att komma förbi.

Det är faktiskt det som hela tiden är räddningen. De får det att svänga ordentligt med jämna mellanrum. Det stora som hänt är att DJ Lethal mer och mer integrerats i bandet. Det första exemplet på det kom i somras med ledmotivet till ”M-I:2″, ”Take a Look Around” , som också är med på albumet. Han ensam höjer låtar som ”Full Nelson” med tunga beats som borde få ännu mer utrymme.

Det jag gillar minst med plattan är de smågrungiga flirtarna som ”The One” och ”Hold On”, den sista med Scott Weiland på sång. Om de vill variera gitarrmanglandet med något så tar jag hellre flera av de spår som mer rör sig mot mer rak hiphop utan metall, som ”Getcha Groove On” med Xzibit som gäst eller ”Rollin' (Urban Assault Vehicle)” med DMX, Method Man, Redman som gäster och Swizz Beatz bakom rattarna.

Kal Ström

Publicerad: 2000-10-20 00:00 / Uppdaterad: 2008-02-22 08:06

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #668

21 kommentarer

Fjantar av guds nåde!!

John on wheels Oregistrerad 2001-06-26 01:25
 

…och hårt sen

Pör Oregistrerad 2001-06-26 22:06
 

.. det var Mattias och Mårten!

Looptroop Oregistrerad 2001-06-26 23:16
 

hahah :))))

exXec Oregistrerad 2001-07-28 14:16
 

4/10…*gråta*

Den här skivan förtjänar aldrig över 1/10

jao Oregistrerad 2002-02-23 15:35
 

håller med jao…den här skivan är den värsta jävla smörja jag hört i mitt liv.

Anton Oregistrerad 2002-05-24 01:44
 

Det verkar som du inte faller för den hårdare musik-stilen, inte sett en positiv recention rörande den hårdare smaken.

murk Oregistrerad 2002-10-31 02:32
 

Den ”hårdare stilen”. Limp Bizkit är ju skitusla. Gå genast och straffköp lite Fu Manchu-skivor med dig!

urk Oregistrerad 2002-10-31 08:44
 

The One äger ju för fan!!! det är ju lugnt en av de bästa låtarna!! Fred Durst kanske inte har världens bästa sång röst, men det låter i alla fall bättre nu än på tidigare plattor!! det är Scott Weilands förtjänst! Limp Bizkit är väll inte så värst seriösa i sina texter alltid men oj vad kul det är!! jag älskar den här skivan! och det vågar jag stå för!!!

muppen Oregistrerad 2003-02-19 20:30
 

The One äger ju för fan!!! det är ju lugnt en av de bästa låtarna!! Fred Durst kanske inte har världens bästa sång röst, men det låter i alla fall bättre nu än på tidigare plattor!! det är Scott Weilands förtjänst! Limp Bizkit är väll inte så värst seriösa i sina texter alltid men oj vad kul det är!! jag älskar den här skivan! och det vågar jag stå för!!!

muppen Oregistrerad 2003-02-19 20:30
 

Låter bra, detta ska kollas upp

Phille Oregistrerad 2003-04-04 14:00
 

skämms nåt grymt över att jag äger ett ex av denna.. DET VAR EN JULKLAPP!

palm Oregistrerad 2003-05-13 21:51
 

LimpBizkit är onekligen skit bra! Heads of the Barricade äger fett! Men det är skam att de gjorde Red light green light som låter som sugig hip hop!!! Pissa på den!! Men lite hårdare skulle musiken kunna vara tycker jag.

Piss o kräm

fR0zt- Oregistrerad 2004-05-13 11:05
 

hyffsat bra recension faktiskt, hyffsad för att ja älskar limp bizkit, annars hade den varit bra faktiskt, det bevisar att folk tycker så olika. ja gillar inte hip-hop, rap o sånt så värst men d här e bland d skönaste ja vet. limp bizkit. skrev bra OM Fred iaf, du har rättom man säger så, han e lite gripande, kan vräka ur sej klyftiga saker ganska ofa faktiskt, mycke folk som e emot han o hans band, men men, hur skulle d se ut om världen bestog av storslagna band som abba, beatles m.m som tog över världen förr. ja skulle itne vilja ha 20st brittan kopior på hit listan iaf. bra jobb på recensionen iaf! plus på den

durst Oregistrerad 2004-05-24 00:03
 

Jag är på Trent Reznor's sida…

Medlem 2004-06-02 19:15
 

Jag saknar ord när det gäller den här jäkla gruppen, riktigt uselt.

Fred Durst får man bara lust att skjuta vid bästa tillfälle… Och hela Reznor-grejen handlade väl bland annat om att Reznor i en interview sa följande:"I like the challenges of flirting with the mainstream with nine inch nails. I think we can do it honestly, you know, let Fred Durst surf a piece of plywood right up my ass."

Medlem 2006-07-25 07:14
 

Deras bästa, 7/10.

Peterok Oregistrerad 2007-10-26 15:42
 

Det är just sånt här som får en att ta till flaskan. Sällan har väl ett ord beskrivit ett band bättre, och dom kom på det själv: Limp.

Medlem 2007-10-26 17:51
 

Kan bara säga att limp bizkit är och kommer att vara ett av dom bätrre banden i hela världen även om det finns folk som tycker dom är ”vulgära” så håller jag inte med…

Fred Oregistrerad 2007-11-26 14:29
 

what is the mening of limp bizkit?
(on swe)

Fred Oregistrerad 2008-02-21 23:22
 

HAHAHAH KAle har ingen koll!! HuR Mycke har de sållt i Staterna alltså?? Karl en sån där popparkille FYFAN!!!!!!

HÅller ni me?? ADDA: limpis85@live.se

HaLt kAkA Oregistrerad 2008-07-09 14:25
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig