dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Gluecifer: Tender is the Savage
Tender is the Savage (CD) Gluecifer
2000
White Jazz
4/10

Övergödd garagegrunge

Lyssna

Sök efter skivan

Norska Gluecifer spelar stökig hård rock n roll i ungefär samma skola som tex svenska The Hellacopters. Grunden i den tidig hårdrocken (Kiss) och Detroit-rocken (MC5) är tydlig, även om helheten är anpassad till samtiden. ”Tender is the Savage” är mitt första riktiga möte med dessa norrmän, trots att de släppt ett par fullängdare och en uppsjö tior och sjuor tidigare.

Musikaliskt är det ett riktigt trevligt möte. Grabbarna stökar och bökar, frustar och stångas. Precis som det ska vara i den här skolan. Även om ingen av låtarna direkt sticker ut och griper tag i mig så tycker jag att det svänger på bra. Inte något revolutionerande. Inte lika fokuserat som de svenska konkurrenterna i nämnda Hellacopters, men inte alls oävet.

Mitt stora problem med den här skivan ligger på den vokala sidan. Biff Malibu sjunger på ett sätt som överensstämmer ganska väl med det valda artistnamnet. Biff tar i som om han vore ny sångare i Mother Love Bone eller The Cult. Han har ett riktigt djupt och läskigt pre-grungevibrato i rösten som får mig att rysa med avsmak. Biffs röst gör det lite svårt för mig att njuta av helheten. Tyvärr.

Riktigt bra tycker jag därför bara att Gluecifer är när de vrider upp tempot och Biff inte får chansen att vibrera med stämbanden. När hans röst blir stressad och nästan spricker. Då svänger det. Då får jag den där svettigt hungriga garagekänslan, istället för den feta övergödda grungekänslan.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2000-05-03 00:00 / Uppdaterad: 2008-09-25 15:20

Kategori: Recension | Recension: #454

5 kommentarer

Gillar inte att klaga men detta är ju en skiva som heter duga i rocksammanhang!

nån.. Oregistrerad 2003-07-08 23:53
 

håller med ovanstående, detta är minst en 8:a i betyg av mig iaf..

jovisst.. Oregistrerad 2004-05-25 13:20
 

har iofs inte lyssnat igenom hela skivan än med en 4:a är väl att ta i?

Medlem 2005-02-04 15:45
 

Vilken tråkig pissmusik.

Medlem 2005-03-14 18:13
 

Eller så är det du som är piss i huvet Stanztrigger?

Mackan Oregistrerad 2008-09-25 07:53
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig