dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jean Grae: Cookies or Comas
Cookies or Comas (album, mp3) Jean Grae
2011
djbooth.net
7/10

Kakor, så klart

Efter tre års relativ tystnad levererar Jean Grae en specialutgåva av DJ Dramas Gangsta Grillz-serie. Ett gatualbum för att få grytan att börja koka inför hösten och det kommande köpesläppet (med den likartade, om än hårdare, titeln Cake or Death).

Jag sticker inte under stolen med att det är lika skönt som vanligt att höra Jeanies röst. Hon är utan tvekan en av de vassaste tungorna i spelet och plockar alltid fram välsvarvade rim ur sitt anteckningsblock.

Det mesta här är nyskrivet, även om ett par (exakt och bokstavligen) är bekanta från förr. Uh Oh från Talib Kwelis Gutter Rainbows och Assassins från Pharoahe Monchs W.A.R., för att vara exakt.

Blacksmith-bossen, Talib Kweli, gästar dessutom på ytterligare två av albumets elva spår. Först tillsammans med Styles P på hårt skruvade och täta RIP och senare på den regngrådaskiga och dystra Live Up som får det att svida i hjärtat.

Jag gillar när Jeanius rullar på ett runt souligt basbeat, skryter och skrävlar som om hon vore Busta Rhymes. Som i I Rock On eller Jeanie Rules. De snygga passningarna och lånen från kompisar från förr gör att det här går rakt in i magen. Det är direkt tillfredsställelse. En ugnsvarm kaka doppad i kaffe med mjölk. Gott.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2011-06-25 00:00 / Uppdaterad: 2011-06-24 20:59

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6025

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig