dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Like Rats From a Sinking Ship: We Get Along Like a House On Fire
We Get Along Like a House On Fire (album, cd) Like Rats From a Sinking Ship
2011
The Perfect Hoax
8/10

Fortsatt intensivt

Vatten har flutit under broarna i tre år sedan våra vägar möttes. Då fanns potentialen i allra högsta grad hos debuterande norrmännen Like Rats From a Sinking Ship. Nu skriver vi 2011 och hur lyder domen gällande fullängdsformatet? Jodå, bandet är fortfarande att räkna med. Hardcore står högt i kurs i Norge.

Första släppet 2008, EP:n Sxy Sxy Gsw, visade upp ett band i vardande, en formbar enhet som visste åt vilket håll man skulle – uppenbarligen spikrakt uppåt, genom glas och eld om det var tvunget – men som inte helt hade materialet att backa upp riktningen med. We Get Along Like a House On Fire återupprepar detta, om än inte på samma vis.

Där EP:n sneglade lite för mycket på The Shape of Punk To Come har man medvetet tagit ett steg bort från det och mejslat ut ett mer egensinnigt sound. Det i sin tur gör att skivan blir lite för splittrad. I övrigt är det en käftsmäll utan dess like!

Wanting people to listen, you can’t just tap them on the shoulder anymore, you have to hit them with a sledgehammer.

Inledande From Russia With Crabs rivstartar med ovanstående citat från Se7en och det talar för sig själv. Man blir fullkomligt överkörd. Och man gillar det! Det är oerhört välspelat, tight och tydligt att norska band är att räkna med.

Andra favoriter är medryckande UNDR33553D 4 5UCC355 och indierockflörtande Lesson #9, där visar man upp hela sitt register på ett imponerande vis.

Fantastiskt betitlade Honk If You’re a Nihilist är ett starkt bevis på att du måste se bandet live.

Publicerad: 2011-06-14 11:53 / Uppdaterad: 2011-06-14 11:53

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6014

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig