dagensskiva.com

48 timmar

Text

Musiken i mars 2011

gunga

The Cedars (alt Sea-ders) (band)
The Cedars är ett av världens mest tragiskt bortglömda band. Ett popband från 60-talets Libanon som mitt i den brittiska popens flirt med världsmusik åkte till London och spelade in några låtar för Decca. Sedan försvann de men låtarna finns kvar och de är geniala. Kolla in Hide If You Want To Hide (och njut av den obehagliga stalkertexten) och For Your Information. (Marie Lindström)

The Libertines (band)
I mitten av mars bekräftade Carl Barât att det inte blir några konserter under sommarens festivaler för The Libertines på grund av att de inte skrivit något nytt material. Jag kan bara konstatera att det är skönt att de inte säljer ut sig denna sommaren också (även om jag njöt av varenda sekund på förra årets Kentish Town Forumkonsert).
The Libertines Lust of The Libertines live @ Kentish Town Forum London (Oskar Dohrmann)

Mastodon (band)
Trots att jag fortfarande överdoserar Graveyards Hisingen Blues, hittar någon som tagit arvet efter Isis vidare på ny mark i Terra Tenebrosa eller småmyser till Demonaz karga riff var det en gammal och synnerligen god vän som skakade om min värld mest den här månaden. Det tog bara en lyssning av Live at Aragon för mig att inse att Mastodon är något av det bästa jag vet. Och att det var väldigt längesen jag såg dem live på riktigt nu. (Tomas Lundström)

James Yorkston It’s Lovely to Be Here – The Touring Diaries of a Scottish Gent (bok)
Han gör regniga och poetiska nedslag i turnélivet från 2004 och framåt. Det handlar om samtal på barer, möten med knasiga personer och spelningar dit ingen kommer. Ett perfekt sällskap. (Maria Gustafsson)

Propellerheads Bang On! (trummhinneattack)
Vet inte om det är något tecken i tiden, men mars blev på något sätt en tretton år gammal låt. När månaden mars, som på många sätt känts som månaden utan slut, kom jag av någon outgrundlig anledning på att jag ville höra just Bang On!. Jag ska inte överdriva musiks inneboende förmåga att förändra världar, men jag är rätt övertygad om att det var Bang On!, med sitt skenande och frustande ljudkaos, som gjorde att solen till sist tittade fram. (Ola Andersson)

Jenny Wilson Blazing I (kommande skiva)
Hardships! var en bra skiva. Men här med Tensta Gospel Choir blommar den ut fullständigt. Både det man hört på tidiga livespelningar och det man hoppades på från turnén med kören kommer ut ordentligt. Fascinerande bra. Då har jag inte ens pratat om Blazing II. (Kal Ström)

Amalia 4 U (låt)
Att funken lever och mår alldeles utmärkt, tack så mycket visar Amalia och Opolopo gång efter annan på Art Slave. Däremot ligger baselementen på högtalarna risigt till efter just den här fläskfunkiga holmgången. Kom inte och säg att ni inte blev varnade. (David Drazdil)

Terra Tenebrosa (band)
Se dagens recension. Så. Jävla. Bra. (Jonas Appelqvist)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2011-03-31 12:00 / Uppdaterad: 2011-03-31 18:33

Kategori: Månadssammanfattning

4 kommentarer

Tack för denna info!!! =)

Jakob Oregistrerad 2011-03-31 13:36
 

Bright Eyes, The people’s keys. Inget ni snappat upp?

Mattias Oregistrerad 2011-04-01 10:01
 

Mattias: Jo. Jag gillar den. Men inte så mycket. Dessutom kom väl den i februari?

Maria Gustafsson Redaktionen 2011-04-01 14:01
 

Ja, tänkte recension jag.

Mattias Oregistrerad 2011-04-01 14:08
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig