dagensskiva.com

48 timmar

Recension

OFF!: First Four EPs
First Four EPs (album, Spotify) OFF!
2010
Vice Records
10/10

On? OFF!

Bryggan. Jag går upp i den. En våt dröm blev 2009 en realitet i OFF!, fyra EP:s såg dagens ljus under det nyss avslutade året. Det är de som nu lagts under lupp och det är svårt att värja sig mot attacken denna samling står för.

Det finns allstar-band och det finns ALLSTAR-band. OFF! är det sistnämnda. Med förflutet i Black Flag, Circle Jerks, Redd Kross, Burning Brides, Hot Snakes och Rocket From the Crypt har samtliga medlemmar så pass mycket erfarenhet i hardcorescenen att blotta uppenbarelsen skulle räcka för att bräda samtliga samtida akter.

Inte nog med det, First Four Eps bjuder på en sådan ursinnig och skickligt framförd hardcorepunk att det vore närmast yrkesbrott att inte dela ut en fullpoängare. Det här är precis så bra.

Musiken ekar av åttiotalets hardcorescen, en naturlig hybrid av ovanstående band, men som inte för den skull blir nostalgisk utan blickar framåt. Det är vital hardcore som skriker efter den uppmärksamhet den förtjänar. Och herregud, Keith Morris sjunger och agiterar med en sådan glöd att man blir tårögd. Killen blir alltså 56 år 2011!

På denna högkvalitativa EP-samling som innehåller 16 spår och klockar in på knappa 18 minuter är det svårt att framhålla vissa låtar framför andra, men inledande Bad Religion-minnande Black Thoughts, hårda Crawl och Now I’m Pissed seglar just nu upp som favoriter. I morgon är det säkert annat ljud i skällan. Svinbra är det oavsett!

Publicerad: 2011-01-14 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-14 10:37

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5859

8 kommentarer

Lyssnat för lite – borde åtgärdas!

Gorillan Oregistrerad 2011-01-14 00:46
 

Det där duger ju. Tack för tipset.

Patrik Hamberg Redaktionen 2011-01-14 11:13
 

+1.

Tomas Lundström Redaktionen 2011-01-14 12:19
 

Siten har verkligen gått nedåt sedan forumet dog. Skatepunk, pop och gammal disco är den enda som recenserasa. Någon enstaka dödsmetall från Värmland också.

Journalen av Europeisk Publik Policy Oregistrerad 2011-01-14 16:21
 

så jävla rätt.

Medlem 2011-01-14 20:28
 

Såå jävla limiterat.

Man Med Hund Oregistrerad 2011-01-15 12:56
 

Om någon undrar varför gårdagens recension fortfarande ligger uppe är det för att skivan är Så. Jävla. Bra.

Medlem 2011-01-15 15:25
 

[...] OFF! (live) Hardcore-puritanerna må vara hur sura de än vill över att OFF! signat ett sponskontrakt med Vans, ett multinationellt företag – till syvende och sist är det ändå musiken som räknas. Bra musik är bra musik är bra musik. Vem bryr sig om vad för slags skor den framförs i? 56-årige Keith Morris och manskap visade att gammal är äldst på Debaser Malmö 10/8 och på Way Out West 13/8. Sistnämnda spelning var, tillsammans med Fucked Ups dito, för övrigt en välbehövlig oas av distortion på en festival som i övrigt mestadels saknade sådant. (Jonas Appelqvist) [...]

Augusti | dagensskiva.com Oregistrerad 2011-08-31 10:48
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig