dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Ljudbilden & Piloten / Vidderna: São Paulo
São Paulo (ep, 12”) Ljudbilden & Piloten / Vidderna
2010
Neosordo
8/10

Malmö psykedeliska

För ett tag sen bad jag min vän Dennis på Malmös finaste lilla skivbutik, Rundgång, att sätta ihop ett paket vinylskivor för 500 spänn inklusive frakt. Han fick välja fritt ur hyllorna i den egna butiken. Jag var relativt säker på att jag skulle få något jag gillar och med största sannolikhet aldrig hört förut.

När skivorna landade i min brevlåda var det mycket riktigt ett fint urval av det finaste Malmö har att erbjuda. Där låg This Is Heads debut, Veds Gershwin’s Pipe och så den här första utgåvan från Neosordo, en split-tolva med Ljudbilden & Piloten på ena sidan och Vidderna på den andra. Och ett par till.

På A-sidan smeker Ljudbilden & Piloten fram två flummiga hippiedisco-instrumentaler som tål att sittdansas till. Musik för en stilla stund av strömmande tankar. Ljud som målar bilder av en strömmande älv en disig morgon i maj med vatten kluckande mot strandkanten och fåglar som kvittrar i bakgrunden.

Vidderna rör sig i samma härad, men skalar av naturljuden och skruvar upp basen en aning och lägger dessutom sång på klingande mjuk skånska som grädde på moset. Ett mjukt hypnotiskt lätt dubbigt discogroove som är ute på en folkig tripp. Det är förföriskt, fängslande och flummigt. Som ett mjukare Echodek-Primal Scream på en malmöitisk tripp.

Nästa gång jag beställer ett paket skivor från Dennis vill jag få en ljudbild av Malmös punkscen som svar.

Ljudbilden / Vidderna ”São Paulo” (Neosordo #1) by nosordo

Patrik Hamberg

Publicerad: 2010-10-22 10:09 / Uppdaterad: 2010-10-22 11:58

Kategori: Recension | Recension: #5758

2 kommentarer

[...] São Paulo (ep, 12”) Ljudbilden & Piloten / Vidderna [...]

MALMÖ 2010-10-22/23 | dagensskiva.com Oregistrerad 2010-10-22 10:12
 

Punk nästa gång alltså, det är noterat.

Ha det fint Patrik!

Kram
Dennis

Dennis Oregistrerad 2010-10-22 10:56
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig