dagensskiva.com

48 timmar

Recension

MF/MB/: Folded
Folded (album, cd) MF/MB/
2010
Adrian Recordings
8/10

Bra/skit/

En idog kamp för uppmärksamhet i och med en självbetitlad trespårs-EP var min första kontakt med MF/MB/, då utan snedstrecken. Jag vet inte om alla medlemmar fortfarande var bosatta i Bollnäs vid den tiden, ett par år sedan, men nu är bostadssituationen förflyttad till Malmö och det är på många sätt ett nytt band. Inte medlemsmässigt dock, bara att ribban höjts avsevärt. The Fine Detail var på sin höjd en ok EP av ett band som fortfarande letade efter sin identitet. Folded innebär att de hittat den.

MF/MB/ rör sig i en mångfacetterad ljudbild som har beröringspunkter med bland andra Silverbullit och LCD Soundsystem. Framför allt har de låtarna att backa upp nämnda beröringspunkter, det vore att förringa bandet genom att droppa namn. Vad som endast bör vara högsta prio är att Folded är sprängfylld av storartad indie som flörtar med en elektronisk approach.

Tune On bjuder på ett stort, mäktigt ljudlandskap som helt tar mig på sängen och i en bra värld borde påföljande The Grand Chase välta varenda dansgolv där ute. Det är med stort självförtroende Christine Björk och hennes medmusikanter attackerar sina elektroniska och analoga instrument och de gör det med en frenesi svår att värja sig mot, det blir än mer tydligt i The Big Machine – kanske skivan bästa spår.

Folded bjuder dessvärre på ett par spår som lägger sig under resterande låtars kvalitetsradar. Jag tänker främst på The Fine Detail, den enda som överlevt i bandets repertoar sedan ovan nämnda EP, Heat Like This och avslutande Every Cool Band. Det är absolut inga dåliga låtar, bara något sämre än övriga diton. Därav betyget ett par pinnar neråt på skalan.

Publicerad: 2010-10-12 00:00 / Uppdaterad: 2010-10-22 12:02

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5745

3 kommentarer

Bra skiva, firas på Rex i Malmö ikväll. Landsortspizzeriastylee och sen spelar de ju på festivalen Som en aldrig sinande ström nästa helg. Bra vecka för dem som gillar MF/MB/!

http://www.facebook.com/event.php?eid=134661733248601&ref=ts

Medlem 2010-10-15 14:04
 

[...] Is Head 0001 VED Gershwin’s Pipe MF/MB/ Folded MFMB [...]

MALMÖ 2010-10-22/23 | dagensskiva.com Oregistrerad 2010-10-22 11:58
 

och sångaren bor väl med Gustav Kjellvander….

Erika Oregistrerad 2010-12-09 11:30
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig