dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Crown: Doomsday King
Doomsday King (album, mp3) The Crown
2010
Century Media
8/10

Ett rasande tempo

Jag minns när The Crown valde att kasta in handduken och att jag då inte förstod varför så många blev så upprörda. Jag minns när The Crown annonserade återkomsten och att jag inte förstod varför så många blev så glada.

För mig har The Crown alltid varit något av ett dussinband som har gjort det många andra gör, varken mer eller mindre. Därför blir jag helt golvad av återkomstplattan Doomsday King. För jag minns verkligen inte att The Crown var så här bra.

The Crown spelar metal ut i fingerspetsarna och de befinner sig i gränslandet mellan death metal och thrash metal. Varken mer eller mindre egentligen. Det är troget genren som aldrig förr och redan på det öppnande titelspåret har de hunnit ge mig tydliga passningar till så väl hela genrens anfäder Black Sabbath som thrash metals förgrundsgestalter Slayer.

Som en slags programförklaring; det här är metal, vare sig ni tycker om det eller inte.

Doomsday King håller sig allt jämnt i ett rasande tempo skivan igenom. Riffen haglar, blastbeatsen rullar som åskdån över himlen och andhämtningspauserna är tämligen sällsynta. För ett otränat öra är det troligen påfrestande, men för ett vant metalöra är det ljuva toner. Lågvattenmärkena är obefintliga, medan de absoluta höjdpunkterna kommer mot slutet.

From Ashes I Shall return, som ståtar med ett Blackened-minnande riff, och avslutande To Light, som sticker ut med en black metal-doftande slinga, är en fantastiskt stark avslutning på en riktigt bra skiva.

The Crown har överträffat sig själva.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-09-17 00:00 / Uppdaterad: 2010-09-16 15:33

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5720

4 kommentarer

Spännande.

Ska kollas upp på Bengans imorgon fördmiddag.

Primal Oregistrerad 2010-09-17 10:59
 

Köpte Crowned in Terror när den kom ut och den är inte helt tokig. Ska bli intressant och höra det nya.

Basse Oregistrerad 2010-09-17 15:25
 

Dussinband? Det var det dummaste jag har hört. Det finns inget annat band som låter som The Crown. Lyssna omedelbart genom back-katalogen några varv (förutom möjligen de sista plattorna innan avbrottet) och inse storheten!

Martin Oregistrerad 2012-03-23 13:14
 

Jag gillar deras EP ”Gammel-lua i hanna-stua”), dvs om det är The Crown från Uddevalla anno 1979?!?

Johan Bergh Oregistrerad 2012-05-04 11:02
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig