dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Deer Tick: Born on a Flag Day
Born on a Flag Day (album, mp3) Deer Tick
2009
Partisan Records
7/10

Ett år senare

I och med att tredje albumet av Deer Tick, The Black Dirt Sessions, släpps i USA passar Playground på att släppa det andra albumet, Born on a Flag Day, här hemma. Born on a Flag Day, som kom förra sommaren, blev Rhode Island-bandet genombrott. Med samma nära förhållande till countryn som Phosphorescent och boogien som Yo La Tengo, korsar Deer Tick varje genre därifrån till pop.

Det är lite bakvänt att hoppa tillbaka ett år, samtidigt som en Deer Tick-bekantskap lämpligen tar sin början med Born on a Flag Day.

Deer Tick dundrar in med besked. Att referenserna är av det snällare slaget bryr sig inte John McCauley med vänner om. De har inte heller problem med att inledningsspåret lätt kan tas för introt till Live-sångaren Ed Kowalczyks solodebut. Det är en tabbe som inte upprepas. Born on a Flag Day är snarare en uppvisning i mångsidighet och en nonchalans mot finstämda arrangemang och korrekt stämsång, som i vanliga fall smyckar i genren.

Det rättframma och råa är både Deer Ticks tillgång och svaghet. John McCauley blir lätt rockkillen som sjunger sig hes när han vill sjunga fräckt. Det är charmigt men ibland farligt nära 1995 års alternativ-collegerock-band. Sen vill jag inte svära mer i Deer Tick-kyrkan. Deer Tick gör så mycket bra på Born on a Flag Day. De vandrar fritt mellan fruktiga solon och källarlokalers fuktiga trumkomp. Blandar solsken med de regnigaste innekvällar. Som allt som gör en sommar.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-07-25 00:00 / Uppdaterad: 2010-07-24 19:22

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5665

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig