dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Robert Wyatt: His Greatest Misses
His Greatest Misses (album, mp3) Robert Wyatt
2010
Domino/Playground
5/10

Sjutton missar

Efter Roky Ericksons kärleksfulla samarbete med Okkervil River behövdes en paus innan His Greatest Misses. Däremellan klämde dessutom Daniel Johnston in beam Me Up!. Tre album som cirkulerar kring samma grånade piano. Egentligten är det Robert Wyatts album som ligger i mitten, mellan den skäggige fadern och den nervösa modern. His Greatest Misses är progressiva rockband, engelsk folkmusik och amerikansk sextiotalspop. Det är sirligt och ljust. Som om Jim Noirs farfar visar hur en slipsten ska dras.

His Greatest Misses är en samling från 2004, tidigare släppt i Japan. Urvalet spänner från Rock Bottom från 1974 till 2003:s Cuckooland. Här finns Neil Diamonds I’m a Believer, tolkad av Wyatt 1974, och Shipbuilding, som Clive Langer och Elvis Costello skrev åt Wyatt i början av åttiotalet.

His Greatest Misses är sjutton spår från britternas poesikanon. Wyatt vilar mellan toner och stämmor och regisserar samtidigt med precision de framför allt finstämda arrangemangen.

Det ligger helt i tiden att Domino återutger Wyatts samling men det kan bli svårt att hitta lyssnare. Varken den traditionelle folkrocks-. progrocks- eller singasongalyssnaren hittar riktigt hem här. Kanske är det just Daniel Johnston-fansen som ska lyssna lite extra.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-07-08 12:25 / Uppdaterad: 2010-07-08 12:25

Kategori: Recension | Recension: #5645

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig