dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bun B: No Mixtape
No Mixtape (mixtape, mp3) Bun B
2010
8/10

Det här, det är ett mixtape

Lyssna

Sök efter skivan

No Mixtape är 28 spår långt och tar en timme att lyssna igenom, de flesta spåren är runt två minuter långa. Trots att Bun kör igenom så många låtar har mixtapet ett homogent sound. Han har valt beats med tung bas och rockinfluenser, samt några av årets populäraste instrumentaler. Och med sin pondus tar han både Snoop och Jay-Z när han ger sig på I Wanna Rock och On To The Next One.

Musiken är skönt omixad så att rösten alltid ligger snäppet för högt, och det gör sig oerhört bra i den här formen. Bun har micken hela tiden. Det går snabbt mellan låtarna, och det är så fyllt av energi att det fullkomligt maler på. Vad man än ställer mot No Mixtape blir det krossat. Det här är en vibrerande show i rå rap. Bun B är en konstnär.

Det är många punchlines och mycket skryt. Som jag har sagt tidigare så är det ofta den lättsamma och fria känslan som är charmen med ett mixtape. Så är det verkligen här. Bun B rappar som en kung, han är en kung. Här vill man inte ha tänkvärda eller välskriva texter, de kommer antagligen få på kommande plattan Trill OG där de passar in bättre. Här vill man ha precis det som Bun B ger en. Pigg, felfri, spontan och genuin rapmusik.

Bäst är Mr. Hit That Lick, Stupid Trill och främst One King, som är en av de låtarna som sticker ut mest. Där lugnar beatet ner sig, och Bun B visar att han kan få allting att passa till hans egensinniga rapstil.

När Bun brummar fram rappen med sin härliga Texas-dialekt är det nästan så att man överger östkusten helt för södern. För bara ett par år sedan var det livliga diskussioner överallt över hur sydstatshiphopen var riktigt illa ute, men i år känns den hetare än allt annat. Och Bun B är, som alltid, en av de som går i främsta ledet.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-04-17 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-17 00:21

Kategori: Recension | Recension: #5545

4 kommentarer

[...] No Mixtape (mixtape, mp3) Bun B [...]

 

Legendary R&B singer Gladys Knight had some harsh words for the genre of Hip-Hop in a recent interview.
During an interview with BlackNews.com, Knight said that Hip-Hop had created opportunities for young artists, but the slammed the genre of music, claiming it had set back African-Americans as a race.
“It’s been bad, in my opinion, as far as the quality of the music and the stories that they tell. It’s one thing to be raw about your history, but they took it to another level and it became vulgar,” Knight said.
She also claimed that Hip-Hop had not “elevated our industry musically,” before blaming the music for a number of issues within the African-American community.
“It definitely has not elevated us as African-Americans, because we show disrespect for our partners, men and women,” Knight stated. “I believe we have lowered our self-esteem with these performances and presentations.”

tack gladys.

James Brown klagade oxå på Hip hop mot slutet av hans liv. Han sa att på 70 talet sjöngs det “Black and proud”. Sen titta på vad dagens hip hop låtar handlar om.

Rosa Luxemburg Medlem 2010-04-17 04:25
 

Har svårt att tro att Rosa här har någon vidare koll på dagens hiphop.

Erik Oregistrerad 2010-04-17 15:16
 

Co-sign.

Daniel Oregistrerad 2010-04-26 13:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig