dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Noisia: Split The Atom
Split The Atom (album, mp3) Noisia
2010
Vision Recordings/Playground
7/10

Bring da Noisia

Lyssna

Sök efter skivan

Efter ett antal hyllade singelsläpp, ännu fler remixer åt artister som Moby, The Prodigy och KRS-One och mixskivor med deras Fabric Live-bidrag som ett lysande exempel vore det märkligt om inte de tre holländarna i Noisia visste hur man sparkar igång sin första fullängdare. Naturligtvis gör man det genom att blåsa bort allt motstånd direkt med skitig aggressiv electro och en ljudbild som måste vara Justices våta dröm i maniska dangolvsmörsaren Machine Gun.

Efter det kastar de sig på de efterföljande 18 spåren mellan hetsig drum’n'bass, ännu mer inälvsskakande electro, brutaldansant breakbeat, ren oljudsutforskning och inslag av både grime och dubstep. Allt med samma tunga, fläskiga råa sound där smattrande beats, dundrande gigantiska basgångar och elektroniska effekter får högtalarna att så smått börja be om nåd.

Ett upplägg som kan tyckas vara i mastigaste laget, även om många spår är knappt halvannan minut långa mellanspel, och visst har Noisia stuckit ut hakan. Men de lyckas faktiskt oavsett inriktning ändå få allt på Split The Atom att låta som just Noisia trots skiftningar i tempo och stämning. Det är soulsamplande danselectro i Red Heat, melankolisk breakbeat i Thursday, avgrundsdjup dubstep i Square Feet eller det nattsvarta vansinnet i sönderglitchade och briljanta samarbetet med Amon Tobin i Sunhammer.

Det fanns all anledning att ha stora förväntningar på Noisias fullängdsdebut och även om den kanske ändå inte låter helt som förväntat gör Split The Atom knappast någon besviken.

David Drazdil

Publicerad: 2010-04-04 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-04 13:21

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5523

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig