dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Get Well Soon: Vexations
Vexations (album, cd) Get Well Soon
2010
Cityslang/Cooperative Music
6/10

Längd och bredd

Vexations osar nordeuropeisk pop. Det är på gränsen till svenskt med stråkar, lantliga stämningar och påpälsade, klara körer. Det ligger nära alla de band som aldrig blir något. Som samlar talangfull medlem på medlem men aldrig kommer någonstans eftersom man inte har ett koncept.

Tyske Konstantin Gropper och hans Get Well Soon ligger nära konceptlösheten. På andraalbumet Vexations vill de allt på en gång. Albumet är långt och pendlar mellan dov bilåkarpoesi och mer utsvävande varietépop med ständigt nyktra och molnfria arrangemang. För det är det fromma uttrycket som karaktäriserar den nordeuropeiska popen som Get Well Soon ligger så nära. Referenser som Isolation Years eller The Celophane Flower (om någon minns dem) känns inte helt långt borta. Speciellt i kyliga spår som Werner Herzog Gets Shot är väst- och skäggrocken nära.

Men konceptlösheten är i Get Well Soons fall inte helt av ondo. Det jag uppskattar med albumet är just svängningarna mellan fullt ställ och mer berättande och eftertänksamma partier även om det är de förstnämnda som är att föredra. Ändå hade albumet vunnit på att vara kortare. Det finns inte tid att ta till sig det som Get Well Soon försöker skapa på Vexations. Att Konstantin Gropper är en del av soundtracket till bland annat Wim Wenders Palermo Shooting talar för att han uppfylld av den upplevelsen överskattar potentialen hos ett album. Vexations är mycket på lång tid och en kompetent skiva. Med tid och tålamod är den fängslande men det är inget att lyssna till på språng.

Get Well Soon Angry Young Man

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-01-04 00:00 / Uppdaterad: 2010-01-03 20:25

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5394

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig