dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Royce da 5'9
Street Hop (album, cd) Royce da 5'9"
2009
M.I.C., One Records
8/10

Snortajt utan att bli en klassiker

Royce fjärde skiva har verkligen låtit vänta på sig. Några år försenad och en hel del förändringar under vägen. Från början var det sagt att hela skivan skulle vara producerad av Dj Premier men istället blev han exekutiv producent och ett vakande öga över projektet. Med endast tre produktioner vid releasedatum.

Med förstasingeln Shake This har förväntningarna och hypen varit stor men försvunnit lite med tiden som publiken fått vänta. Och som det största namnet i supergruppen Slaughterhouse känns både Joell Ortiz och Crooked I hungrigare och mer spännande.

Royce har varit med i mina lurar och speakers sedan tiden då han hade grupp med Eminem. Innan han började bråka med sin bästa vän.På den tiden han samarbetade med Neptunes, vilket känns väldigt avlägset idag.

Jag har lite svårt att sätta fingret på vad det inte är som känns helgjutet med den nya skivan. Produktionerna från bland annat Emile, Streetrunner och Nottz är verkligen heta. För att inte tala om Royce leverans. Förmodligen gör han inte en enda flowmiss på hela skivan och då ska det ska det sägas att han inte håller det på basnivå.

Som helhet är det här detroitmannens bästa skiva. Den håller en jämn nivå. Men saknar ofta en ytterliggare nivå i textinnehåll, något som Royce bemästrar. Det blir lite mycket tjat om gatan och pistoler, när han inte pratar om brudar. Men det går ändå inte bortse ifrån att det här är en skiva från en äkta MC som vet hur man smiskar upp ett beat med trummor och bas.

Royce da 5’9″ – Shake This

Royce Da 5’9″ – Part Of Me

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-11-02 09:12 / Uppdaterad: 2009-11-02 09:12

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5309

3 kommentarer

”Shake This” är fortfarande galet bra, men frågan är varför låten mixats om till albumet – en i mitt tycke sämre mixning. Känns som att trummorna tryckts ut åt sidorna i albumversionen.

Ola Andersson Redaktionen 2009-11-02 11:26
 

8/10 ? Njae, jag vet inte.

Lasse Oregistrerad 2009-11-02 11:58
 

Detta är ingen 8/10 utan en 7/10!!! Hör man inte skillnaden är man Markoolio???

erimos Oregistrerad 2009-11-02 19:48
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig