dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Two Door Cinema Club: Something Good Can Work
Something Good Can Work (singel, Spotify) Two Door Cinema Club
2009
Kitsuné
7/10

Botar Phoenix-abstinens

De har inte riktigt gripigt tag i mitt hjärta lika hårt än men de är likväl där och petar. Men till skillnad från Phoenix som har två händer i ett stadigt grepp så har Two Door Cinema Club än så länge bara ett finger som kittlar lite retande på perikardium (yttre hjärtsäcken). Phoenix har släppt fyra studioalbum och Two Door Cinema Club har än så länge bara släppt sin singelskiva. Elakt kan man påstå att Two Door Cinema Club är en fluffer till Phoenix. Vilket kan tolkas att de finns där i bakgrunden redo att ta över så fort deras överhuvud gör ett snesteg, eller på lång sikt blir för gammal.

Skivan består utav två spår varav titelspåret Something Good Can Work är en helgjuten dansdänga. Med den underbara gitarrmelodin och den oerhört svängiga rösten kan denna låt verkligen göra dina bästa 2:47 en utekväll. Låten är väldigt rytmisk och refrängen fastnar på nolltid. En gedigen poplåt med andra ord. Tyvärr är B-sidan Do You Want It All? lite av en b sida av singeln. Låten är seg och den kommer egentligen inte igång förens dryga två minuter. Den är ändå bra men i jämförelse med titelspåret står den sig något blek.

Singeln som helhet lovar ändå om något stort i framtiden. De har soundet som jag älskar vilket kan summeras som midi-trummor som man gör något spännande med tillsammans med en synt och gitarr. Dessutom har sångaren Alex Trimble en perfekt röst för denna typen musik.


Vägen till häftiga band, osammanhängande teorier och massa länkar:

För drygt två månader sedan efterlyste jag ett band kan få igång mig likt Phoenix. Detta var i samband med min recension av deras skiva Wolfgang Amadeus Phoenix. Tyvärr fick jag inget svar. Full av tomhet försökte jag fylla min tomhet genom genomsökande av hela Internet. Nej det går ju såklart inte (inte ens med Googles makalösa sökfunktioner).

I alla fall, av ren tur hamnade jag på Spotify och Two Door Cinema Clubs första singel. Vägen dit är lite intressant så jag redovisar den.

1. Fick ett mejl att artisten La Roux släppt sitt självbetitlade debutalbum.
2. Kikade in musikvideon till låten Bulletproof med La Roux där första reaktion var: ”Sjukt snygg video men kass låt”.
3. Hör låten Bulletproof på P3 och den fastnar på något vis. Jag börjar förlåta den ”Jackson 5”-iga rösten och börjar istället gilla låten.
4. Tycker ändå att låten är lite mesig så jag hittar den fantastiska remixen med Foamo.
5. Vill hitta fler remixer av La Roux så jag beger mig in på Spotify som brukar vara bra på sånt.
6. Stöter på en samlingsskiva vid namn Kitsuné Maison Compilation 7 där La Roux medverkar. Känner igen omslagsdesigen från Lo-Fi-Fnks fantastiska låt Want U som visade sig vara med på samlingsskiva nummer sex i serien.
7. Intresse uppstår och jag börjar lyssna på samlingsskivorna. Första låten jag lyssnar på är Something Good Can Work med Two Door Cinema Club och helt plötsligt kommer svaret jag så länge sökt. Funkrytmerna, dansbeatet och det säregna sättet att sjunga på likt Phoenix finns där. Det dröjer bara 10 sekunder innan jag bestämt mig för att göra en recension på mitt nyfunna band.
Efter allt länkdroppande tänker antagligen gemene man och kvinna att detta var väl helt överflödigt. Det tänker inte jag. Jag tror att min redovisning här över verkligen visar på det nya sättet att nå ut till människor med sin musik.

Det nya sättet är att du som artist får med en låt på en samlingsskiva av människor med bra smak och ett indiebolag. Dessa människor publicerar sina samlingsskivor kontinuerligt och successivt bildas en fanskara till det lilla musikbolaget. På skivorna har de med remixer på redan etablerade artister blandat tillsammans med nya myspacefynd. Dessa skivor säljs sedan på hemsidan samtidigt som de blir lyssningsbara på Spotify, vilket i sin tur betyder att du med ditt band är halvvägs in i drömmen.

Jag tillhör numera fanskaran av bolaget Kitsunés musik och om du inte är med på min teori så kan jag trösta dig med att du fått ett väldigt bra bolag att plocka söt dansant pop ifrån.

Martin Sjölander

Publicerad: 2009-07-11 00:00 / Uppdaterad: 2009-07-11 15:49

Kategori: Allmänt, Dagens skiva, Recension | Recension: #5179

5 kommentarer

Det är väl inte riktigt vad fluffer betyder va?

Jim Profit Oregistrerad 2009-07-14 09:05
 

En fluffer håller väl ståndet uppe mellan tagningar

Andreas Oregistrerad 2009-07-14 12:33
 

Ni förstår nog

Martin Sjölander Medlem 2009-07-21 23:33
 

Har lite mer tips på Phoenix liknande grupper.
http://www.myspace.com/kinemamusic
LexiconDon – SWMG från Binary Presents LA Lights

Peder Oregistrerad 2009-10-23 12:33
 

Glömde säga att Two Door Cinema Club har släppt en EP, Four Words to stand on.

Peder Oregistrerad 2009-10-23 12:36
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig