dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Method Man & Redman: Blackout 2
Blackout 2 (album, cd) Method Man & Redman
2009
Def Jam
8/10

Den röde och den metodiska

Det eminenta SR-programmet P3 Hiphop hade för inte så längesedan ett avsnitt som ställde Redman och Method Man mot varandra. Samtidigt kunde lyssnarna rösta på vem de personligen tyckte var bäst. Självklart hade lyssnarna fel i frågan då Method Man vann. För alla vet att Redman är en bättre rappare och artist, för att inte tala om producent än vad Meth är. Eller? Visst droppade Method Man några odödliga klassiska verser med Wu-Tang på 90-talet och släppte två bra skivor i början av karriären. Men de senare åren har han inte varit lika stjärnklart lysande.

Första Blackout-skivan släpptes som en bomb under 1999 och var det året ett av de fem bästa albumen och är fortfarande en modern klassiker. Så när man 10 år senare skall följa upp skivan är det med skyhöga förväntningar som lyssnarna sätter skivan i stereon.

På förra skivan var det främst Erick Sermon som stod för den fetade ljudbilden. Den här gången har man 14 olika producenter på 17 spår vilket får ett betydligt mer splittrat sound. Med på produktioner finner vi storheter som Bink, Havoc, Rockwilder, Pete Rock och Redman själv som Reggie Noble.

Det är egentligen inte mycket som hänt sedan sist. Förutom att man tramsat lite med autotune på något spår (Som nu officiellt är dödsförklarat. Jay-Z sa det.). Dock är duon fortfarande en av de mest rökiga där ute. Redman har som vanligt packat sin rap med en stor dos humor och Method Man har kvar sin avslappnade stil. Och tillsammans verkar de ha preparerat spliffarna till bristningsgränsen.

Method Man och Redman är världens bästa rapduo live. Men kanske inte på skiva, längre. Men de har absolut mycket kvar att ge trots att de sagts att de börjar bli gamla och trötta. Nyligen la Method Man en av sina bästa verser någonsin tillsammans med Raekwon och Ghostface på låten New Wu. Men det som saknas är ett mer enhetligt sound och mindre rappande gäster. Det är trots allt de två centrala giganterna bakom skivan som man vill höra. Jag blickar redan framåt till Blackout 3 när den släpps 2019.

Method Man & Redman ft. Erick Sermon – Mrs. International

Method Man & Redman ft. SaukratesA-Yo

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-07-06 00:00 / Uppdaterad: 2009-07-06 17:43

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5173

10 kommentarer

Kul att Ayo är tillbaka!! Älskade betongdjungelboken och det spökar! Bättre än Petter med häst längder!!!

Primal Oregistrerad 2009-07-06 00:10
 

Vad hände? När jag trodde att recensionen skulle börja efter ett fett intro så tar den slut…

Jim Profit Oregistrerad 2009-07-06 08:13
 

Vem är Reakwon?!?!? Stava!!

Medlem 2009-07-06 13:08
 

Han heter väl Raekwon alltså!!! Icke Reakwon??? Är Ponta en färsking???

Primal Oregistrerad 2009-07-06 17:46
 

Primal & Seth Cohen: Jag ber om ursäkt. För lite sömn. För mycket bärs och för mycket jobb i helgen. Hoppas ni kan förlåta mig och se mig som fullvärdig människa.

Pontus Gustavsson Medlem 2009-07-07 01:05
 

Du är förlåten Pontus!!! Kan hända den bästa?

Primal Oregistrerad 2009-07-07 09:27
 

”Den bästa”. hehe…jojo

Erik Oregistrerad 2009-07-07 09:58
 

sjukt fet skiva… tack!

sel Oregistrerad 2009-07-08 09:41
 

Den här är ju inte ens i närheten av ‘Blackout’ :(

ca6 Oregistrerad 2009-07-08 18:27
 

Primal, du är efterbliven

Eyeax Oregistrerad 2009-09-23 10:55
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig