dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Radio Dept.: David
David (singel, mp3) The Radio Dept.
2009
Labrador
7/10

Livstecken

När jag läste titeln på The Radio Dept.:s nya singel kom jag osökt att nynna på isländska housegänget GusGus låt med samma namn från albumet Attention som kom sju år sedan. Det var alltså innan jag hört radiodepartementets David, för de två har inte särskilt mycket gemensamt. Det kunde jag slå fast ganska kvickt.

Ja, tro det eller ej, men en ny ep väntar, och det här är titelspåret och första smakprovet. Kanske ett steg närmre den nya skivan, kanske inte.

Redan efter några lyssningar på David känns den som en gammal goding. Kanske är det på sätt och vis dåligt – The Radio Dept. har sitt sound, och vi känner igen det. Samtidigt, och det vet varje inbiten lyssnare, kan de låta på många olika vis. Om förra årets Freddie and the Trojan Horse var ganska lättsmält och inte särskilt svårfångad, känns den nya singeln lite mer grund-The Radio Dept. Den är en tydlig fortsättning på vad de gjort förut, men ändå egen.

Ep:n David, som släpps 24 juni, innehåller tre andra låtar, varav en är en remix av huvudspåret. Det enda jag hört är en live-inspelning av andra spåret, Messy Enough, som tycks något popigare. Svårt att avgöra live när man inte hört låten förut, förstås.

David når inte upp till de viktigaste The Radio Dept.-pärlorna, men jag gillar det starkt och det är ett kraftigt tecken på att de fortfarande lever och gör bra saker.

Madelene Holm

Publicerad: 2009-06-11 00:00 / Uppdaterad: 2009-06-10 19:18

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5145

2 kommentarer

Väldigt bra låt dethära måste jag säga!

Markus Oregistrerad 2009-06-11 02:20
 

Känns det inte lite passe det här?

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2009-06-11 08:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig