dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Mark Olson & Gary Louris: Ready For the Flood
Ready For the Flood (album, mp3) Mark Olson & Gary Louris
2008
New West/Playground
5/10

Jämvikt

Ready For the Flood är Gary Louris och Mark Olson med en varsin gitarr och stämmorna som tagit oss till altcountry-himlen och tillbaka, men nu är vi här igen. Tretton år senare. Det är tretton år sedan Mark Olson lämnade The Jayhawks som blev Louris band. Tretton år senare är de gamla parhästarna vänner igen och totar ihop lätta ballader i gammal anda.

Det första som slår mig med albumet är hur ingen av de båda männen, som tidigare slagits om rampljuset, framträder mer än den andre. Det är Louris i den ena högtalaren, Olson i den andra. De sjunger jäms med varandra genom varje spår som om ingen av dem vågat föreslå en uppdelning av raderna. Men så händer det här och där att någon av dem sticker ut, sjunger ett par rader och bygger upp en stämning som jag på något sätt saknat, även om den inte alls känns spännande längre.

Tänk er nedtonade varianter av det de två tidigare åstadkommit med The Jayhawks eller Mark Olson och Victoria Williams Original Harmony Ridge Creekdippers. Tonsäkra, snälla countryverk som är både trevande och avslappnade.

I längden blir albumet stelt och tradigt. Chris Robinson, Black Crowes-mannen, har inte lagt sig i särskilt mycket utan Louris och Olson får härja fritt med sina stadiga stämmor. Jag försöker hitta spår att lyfta fram men det finns inga som sticker ut. Det är lite av grejen på Ready For the Flood. Det är lätt, det är snyggt, det är vackert på Jayhawks-sättet. Det är förmodligen inte vad du vill ha.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-11-26 00:00 / Uppdaterad: 2008-11-25 18:35

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4861

5 kommentarer

Nej, det här blev inte så intressant.

Gorillan Oregistrerad 2008-11-26 09:04
 

Haha, instämmer Gorillan.

(Ofermod bla)
http://satansmusik.blogg.se/

SA3L Oregistrerad 2008-11-26 09:55
 

Mer rawk tack!!!

Medlem 2008-11-26 11:14
 

I morgon är en annan dag?

Fredrik Wennberg Medlem 2008-11-27 00:48
 

Jag är nog tråkig…jag gillar plattan. Finstämd.

Rickard Oregistrerad 2009-10-09 15:12
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig