dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Quagmire: We Know We Don't Know
We Know We Don't Know (album, cd) Quagmire
2008
Groupsounds
8/10

Basen + höjden = rock

Medvetet ändamål eller inte, We Know We Don’t Know bjuder på en nostalgitripp utan dess like. Gemene man skulle nämna Fireside anno 1995 som referensram, vilket i sig inte är fel. Quagmire blandar dock ytterligare influenser i smäldegeln där Drive Like Jehu är huvudsakliga ingrediensen och Steve Albinis ljudexcesser den slutliga kryddan, pricken över iet.

Att det inte är några duvungar vi har att göra med står klart bara i musiken, det är gedigen indierock från första ton som ger och tar, kräver uppmärksamhet från lyssnaren. Kvaliteten är tydlig redan i första spåret I’ve Got a Gun and I’m… Afraid to Use It då ett omisskännligt sound ljuder ur högtalarna, nämligen Mathias Rask-Andersens, med ett förlutet i personliga favoriterna KVLR. Resterande medlemmar har även de annat på CV:t, bl.a. The Horror The Horror. Ett all-starband i liten skala.

Musiken däremot, den är av stor skala. Titelspåret ekar av tidiga The Bear Quartet och sentida Shellac och skvallrar om hur Seven feet Four borde låtit, Light and Whistle for Attention närmar sig marginellt The Bronxs ljudbild.

Albumet känns lite för anonymt för att den breda massan ska ta det till sina hjärtan, vilket antagligen aldrig varit bandets önskemål heller, och ska vi vara krassa håller skivan inte fullt ut. Vissa band är arketypen för för att släppa EP:s. Detta är ett sådant band.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan jag hörde QGMR (jo, de stavade så förut) första gången. Då, på EP:n No Language var det ett lovande band som nu har vuxit. Noiserock på väg uppåt.

Publicerad: 2008-11-09 00:00 / Uppdaterad: 2008-11-09 11:54

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4844

3 kommentarer

ingen länk till family guy?
svagt.

Medlem 2008-11-09 12:42
 

Detta var grymt bra tycker jag.

Bladh Oregistrerad 2008-11-09 15:10
 

Gigidi-Gigidi-Goo!

tack för rescensionen, skivan finns gratis att ladda hem på våran hemsida. http://www.qgmr.com

//
Matte

matterask Oregistrerad 2008-11-15 12:56
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig