dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Meldeah & Pluralis: Focus EP
Focus EP (ep, mp3) Meldeah & Pluralis
2008
6/10

Applåder till rösten

Svenska soulsångerskan Meldeah hörde jag talas om första gången när Agnes skrev om henne för drygt två år sedan. Att jag la henne på minnet utan att lyssna berodde säkert på att hon var från Värmland och att jag var på väg att flytta hit. Så när det på den sporadiskt uppdaterade Soulbloggen skrevs att hon släppt en fri mp3-EP tillsammans med en rappare som kallade sig Pluralis med musik från en producent som går under namnet Johnik laddade jag ner.

Fyra låtar som rullar i ett melankoliskt soullandskap som pendlar mellan dystert kvällsblått och souligt morgondis. Neohiphopsoul som ligger närmre Jill Scott än Mary J Blige. Kanske med en anstrykning av lätt triphopdimma.

Meldeah har en röst som är knäckande uttrycksfull. Varierad och mångfacetterad överraskar den hela tiden med nya vändningar och nya vinklingar. Hon leker med sin talang och vet att inte ta i i onödan. Lika duktig på att sjunga mjukt som att ta i från tårna smeker den medhårs och slår knytnävar rakt i mellangärdet. Applåder.

Tyvärr klarar inte Pluralis att mäta sig med Meldeah. Jag törs inte säga om det är för att han bleknar i sällskapet eftersom jag inte hört honom förut, men hans flyt känns stelt och rakt som ett vattenpass bredvid Meldeahs jazziga stämma.

Så jag hör gärna mer av Meldeah på egen hand med lite mer studiotid än de fyra dagar som las på den här 15 minuter korta EP:n.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-08-17 00:00 / Uppdaterad: 2008-08-16 23:12

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4705

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig