dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Erykah Badu: Badu
Badu (album, cd) Erykah Badu
2008
Think Differently Music/Altered Ego Music
5/10

För fanatikern

Jag måste erkänna att Erykah Badu står mig lite upp i halsen just nu. Jag har varit henne hängiven i många år, men den senaste skivans storhet infann sig aldrig. Spelningen på Way Out West förra året var sådär, på Annexet 2003 var det bättre men jag blev irriterad på förseningen, experimenterandet och publiken. Nu senast på Berns uteblev jag, men utsagor säger att en arrogant Erykah Badu inte var värd 625 kronor. Hon skriver inlägg med caps lock på Okayplayers hemsida.

Nu är det inte artistens eget val att släppa en bootleg av det här slaget. Det är samma oklara bolag som gett ut Yoda med D’Angelo-material som tillhandahåller Badu. Och visst, är man en inbiten beundrare kommer man tycka att det här är åtminstone lite kul. Förutom några spår från studioplattorna och en del välkända samarbeten, finns här några obekanta spår. Det är de som utgör behållningen.

Till dessa räknar jag funknumret Music Is Everything, retroballaden Your Mind, jazziga Apple Tree Café, Live och Diana Ross-hyllningen Love Hangover, flera av dem inspelade live. Spåren är av skiftande kvalitet, men kännetecknas av den goda varianten av Erykah Badu-karisma. Badu förtjänar därmed sin plats i samlingen.

De som glädjestrålande tycker att Badu är en magisk gudomlig gestalt kommer säkert ha stort nöje av den här skivan. För resten finns flera utmärkta studioalbum att ta sig an först.

Agnes Arpi

Publicerad: 2008-08-13 00:00 / Uppdaterad: 2008-08-13 00:09

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4700

3 kommentarer

HOW DARE YOU DISRESPECT THE QUEENDOM?

Medlem 2008-08-13 00:41
 

Ingen artist är helig…

Gorillan Oregistrerad 2008-08-13 09:14
 

Haja inte den skivan alls. Den dök upp precis innan det riktiga släppet och jag blev rymt besviken. Går ju inte att lyssna på den, är ju inte enhetlig för fem öre. Enstaka spår är väl okej. Hata bootlegs

Pussar och kramar Oregistrerad 2008-08-13 14:30
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig