dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Lissi Dancefloor Disaster: Counterpoint
Counterpoint (ep, cd) Lissi Dancefloor Disaster
2008
Saftkalas
4/10

Definitionen av D.I.Y.?

Det generella intrycket av D.I.Y.-begreppet var under ganska lång tid (ja, det var nog ganska länge sedan vid det här laget) skakiga, burkiga hemproduktioner. Numera skulle jag nästan bli förvånad om jag skulle lyckas skilja ut en sovrumsproduktion med enbart ljudkvalitén som basis. Om man inte, som i Lissi Dancefloor Disasters fall, faktiskt väljer det, vill säga. Counterpoint låter inte alls smutsigt, utan är egentligen relativt friktionsfri, förutom det faktum att allt faktiskt kunde låta bättre. Det låter lite som att locket fortfarande ligger på.

Ner till fakta: Lissi Dancefloor Disaster är från Uppsala. De verkar vara ett sådant band där ”bandet” egentligen är en enda person, med andra som kommer och går. Rätta mig gärna om jag har fel. De spelar i grunden datorspelselectro, även om ljudbilden är uppdaterad med ett antal lite modernare ingredienser. Eftersom att nästan alla recensenter är lata har det dragits referenser till The Knife, och visst, influensen finns nog alldeles säkert där, men LDD har en mycket glättigare framtoning och ligger ärligt talat ganska långt från djupen i The Knifes senare släpp.

Egentligen är det här förmodligen musik som man bör uppleva live. Mycket av energin går förlorad via plastformatet, och samma sak gäller tyvärr även för budskapet. Miljöengagemanget kommer inte riktigt fram, vilket är en bieffekt av musik som denna är såpass beroende av korta, effektiva, studsiga melodier att det som finns i textväg hamnar i ett sidospår, även om det inte alls varit artistens avsikt. Pro-fildelningsmanifestet i Copyriot (Sharing is caring) är i sådant fall lättare att ta till sig, på grund av något så enkelt som väldigt repetitiv text.

Jag kommer förmodligen inte att minnas innehållet på Counterpoint EP alltför tydligt nästa vecka. Inte för att det är direkt stötande dåligt. Mest för att formatet inte klär Lissi Dancefloor Disaster. Deras kanaler är andra.

Martina Nordman

Publicerad: 2008-08-01 00:00 / Uppdaterad: 2008-07-31 11:26

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4687

3 kommentarer

D I Y = do it yourself. Kommer från engelska punkscenen typ 77. Konstigt att du inte vet det.

Peterok Oregistrerad 2008-08-01 19:06
 

Alltså man ska göra saker själv. Inte vänta på att andra gör det.

Peterok Oregistrerad 2008-08-01 19:07
 

Nope, de är två personer och båda lika delaktiga!

Clueless Oregistrerad 2008-08-04 22:39
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig