dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Grenouer: Life Long Days
Life Long Days (album, cd) Grenouer
2008
Locomotive records
6/10

Ryskt, tekniskt och snyggt

Grenouer är förhållandevis brutal döds sprungen ur tidigt nittiotal. Det här är sjätte verket från ryssarna och precis som på förra årets Try lyckas de frammana en särpräglad och spännande ljudbild. Inledande spårets explosivitet leder vidare ut i black metal-inspirerade dödsfärder som inte sällan överraskar.

Mellan de psykotiskt ångestfyllda riffmattorna ryms sataniskt growl kryddad med något slag sköns reverb-effekt som skapar en klaustrofobisk känsla. Kalla elektroniska ljud mixas med rått naturmaterial i form av Meshuggah-påminnande gitarrer på ett lysande sätt. Jag gillar den mjukare Patience som har en skön atmosfär.

Det låter stundvis både nyskapande och modernt, men ibland alltför snarlikt liknande band i den urvattnade genren. När de slänger in en överraskande touch av hardcore lyfter de. De har dessutom gjort sig kända för futuristiska och intressanta skivomslag som både matchar det musikaliska innehållet och höjer helhetsintrycket.

Publicerad: 2008-07-21 00:00 / Uppdaterad: 2008-07-21 00:12

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4676

3 kommentarer

…Jaha? Det där var ju säljande…

Özgür Kurtoglu Oregistrerad 2008-07-21 02:23
 

Om skivomslaget matchar det musikaliska innehållet får jag nog säga pass på den här.

kakbakarn Oregistrerad 2008-07-21 12:09
 

Man önskar ju att järnridån aldrig fallit.

Gene Simmons pungskydd Oregistrerad 2008-07-22 12:51
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig