dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Kiss: Kiss My A**
Kiss My A** (album, cd) Kiss
1994
Polygram Video
6/10

Budgetkissology

Så här i kölvattnet efter den strålande Kissology-serien finns det ändå anledning att titta bakåt och se vilka alternativ som finns i reabackarna. Jag hittade den här samlingen på Ginza för 29 kronor för några år sedan, drygt tio år efter att den släpptes. Som, gissar jag, så många andra hade jag alltid trott att det här var en samling med videor till coverversionerna från skivan med samma namn. Istället är det en utveckling av tacket till Ace Frehley och Peter Criss på insidan av cd-asken till coverskivan.

För det är väl så här i efterhand ingen tvekan om att den här dvd:ns främsta syfte var att säga ”kom tillbaka” till Ace och Peter?

Jämfört med den tidigare dvd:n jag hade som samlar två gamla vhs:er (Konfidental och X-treme Close-Up) är den här långt bättre. Konfidental och X-treme Close-Up lider båda av att vara barn av 80-talet med allt vad det innebär. Låt oss bara konstatera att de inte är särskilt PK i bilden av kvinnor under 80-talet. Dessutom vill jag minnas att de flesta liveversionerna som finns med där inte är i fullängdsformat.

Så är inte fallet här. Kiss My A** bjuder på fullständiga versioner. Skönt.

Visst, lite trist är det att en hel del av de gamla reklamspotarna från 70-talet upprepas här (och senare på Kissology ytterligare en gång), men jag köper det. Det gör trots allt att Kiss My A** räcker riktigt långt för den som inte måste ha allt.

Fokus ligger tungt på det sminkade 70-talet och Ace och Peter får nästan lika mycket utrymme som Gene Simmons och Paul Stanley. Det osminkade 80-talet berörs knappt. ”Snälla Ace och Peter, kom tillbaka.” Budskapet kunde inte vara tydligare. Frågan är hur det kändes för Eric Singer och Bruce Kulick, som båda var medlemmar i bandet när dvd:n släpptes, att se den färdiga versionen?

De ganska risiga intervjubitarna mellan liveupptagningarna och inslagen från tv-shower runt om i världen ger tyvärr produktionen något av en lågbudgetstämpel. Det är synd, för mycket av det övriga känns riktigt välvalt. Min favorit är det psykedeliskt bildproducerade framträdandet med I Love It Loud från italienska RAI.

Passagerna med Anthrax och Gin Blossoms förstår jag inte poängen med alls. Förutom som reklam för hyllningsskivan då. Jag hade lika gärna varit utan dem nu när fokus ändå ligger någon helt annan stans.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-03-02 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-06 12:29

Kategori: Kiss, Recension | Recension: #4497

5 kommentarer

Nej.

Medlem 2008-03-02 00:08
 

mög för folk med begynnande 40-årskris

Medlem 2008-03-02 00:54
 

Utmärkt recension. Bra pojkar!

Musik-dvd är en totalupplevelse tillsammans med en kompetent surroundsystem och en prisvärd platt-tv.
Med blue-ray kommer det tom. kännas som Genes tunga kittlar dina fötter.

För er som inte inhandlat en platt-tv än har Gölanders i Tranemo bra priser på förra årets modeller.

Sam Sung Oregistrerad 2008-03-02 08:12
 

”Frågan är hur det kändes för Eric Singer och Bruce Kulick, som båda var medlemmar i bandet när dvd:n släpptes, att se den färdiga versionen?”

Eric Singer verkar inte vara den som bryr sig och Bruce var ju van sedan Exposed :)

Magnus Oregistrerad 2008-03-02 18:36
 

Bra KISS dvd även inslagen med Anthrax och Gin Blossoms

Josefine Oregistrerad 2010-11-24 19:27
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig