dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jenn Grant: Orchestra For The Moon
Orchestra For The Moon (cd) Jenn Grant
2008
Six Shooter Records/Playground
5/10

I samma låda

Två år efter släppet av Orchestra For the Moon i USA och Kanada finns albumet i svenska butiker. Det kan tyckas förlegat att prata om släppdatum men hade jag inte fått albumet skickat till mig hade jag inte hittat konstnären och sångerskan Jenn Grant. Det finns artister som alltid hamnar mellan stolarna. Inte på grund av kvalitet eller genre.

Det är Jenn Grants romantiska och husfruliga framtoning som gör henne ointressant för pressen. Till omslag och websida använder hon sina egna konstverk som närmast för tankarna till torkade blommor, bredbrättade hattar, sepiatonade fotografier och långkjolar. Det finns inget jag föraktar mer. Att ge sig ut på turné med Great Lake Swimmers, bandet som inte gör något väsen som helst av sig, kan också ses som en felbedömning. Men det är där vi hittar henne, och det är bara att stänga ögonen, glömma och lyssna. Prisa gud för digitala promos.

Så nu kommer då inte hyllningen som borde följa på den här inledningen. Det som först fångade uppmärksamheten, hennes fantastiska röst, dynamiken i de arty-folk-strävande melodierna är visst, fänglande, men då man anat Ron Sexsmith lura i vassen tillräckligt länge, och han slutligen dyker upp för en duett, det är då det börjar falla på plats.

Jenn Grant är ingen Feist eller Jenny Lewis, hon är en Ron Sexsmith. Med allt det bär med sig. Lätta och fantastiska melodier, en rik men småylande röst, och ett jämntjockt sound. Ron Sexsmith som har sin givna plats i var skivsamling, men som brukar glömmas av några år i taget. Jenn Grant har kvaliteter jag imponeras av, dessvärre hamnar hon nog i samma låda.

Jenn Grant Dreamer

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-01-18 00:00 / Uppdaterad: 2008-01-18 21:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4441

3 kommentarer

haha, skitbra recension, fattar precis vad du menar…

krister Oregistrerad 2008-01-18 09:41
 

sabia? sepia? va?

Medlem 2008-01-18 20:55
 

Haha. Tack lo.

Maria Gustafsson Redaktionen 2008-01-18 21:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig