dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Interpol: Our Love to Admire
Our Love to Admire (cd) Interpol
2007
Capitol/EMI
9/10

Några lager till

Det finns de som tycker Interpol tappat något. Att något i deras identitet gått förlorat nu när de gjort låtarna större med vidare arrangemang. Stråkar, piano och fler instrument vidgar Interpols musik men gör bandet sämre menar dessa kritiker.

Inte jag.

Tvärtom, nu låter de nog mer som de tänkt från början. Interpol ger mig en större upplevelse. Känns, tack vare att de tar ut svängarna, mer nyanserade. Tunna där det krävs och riktigt bombastiska där det känns naturligt. Men egenligen är ju skillnaden inte så jättestor. Det handlar om några lager till. Varken mer eller mindre.

I grunden är det samma Interpol. Som med effektiva och direkta melodier äter sig in i mig. Moloket tar de över cell efter cell. Med envisa gitarrer, tungt komp och sång som fortfarande ekar Ian Curtis. Allra bäst i inledande Pioneer to The Falls som är så vacker och omtumlande att jag förstår meningen med att sommaren varit som den varit i år. Hetsigt och frustrerat i The Heinrich Manuever och Mammoth. Ödsligt sorgset i The Lighthouse.

here I’ve been living and losing from sin
I pulled it out now
begin, begin

Och för övrigt låter det mestadels väldigt, väldigt bra. Interpol växer med den här skivan. På alla sätt. Precis som Editors gör de gammal, eller kanske tidlös, musik som ångesfyllt och på fullaste allvar tar över mina ljudrum. Trots att det är sommar och alldeles för ljust.

Interpol kommer bli ännu bättre i höst. Det finns alltid tid för vemod.

Fredrik Welander

Publicerad: 2007-07-31 00:00 / Uppdaterad: 2008-02-09 12:33

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4239

16 kommentarer

Det är ju bara löjligt.

Medlem 2007-07-31 00:23
 

Nu får Welander tagga ner sig med sina 9:or. En Welander9:a är idag kanske en 6/7.

en 9:a eller 10:a kanske kommer en gång, eller vartannat år.

Jonas Wergeland Medlem 2007-07-31 02:24
 

welander uppfyller inte stabilitetspaktens krav. hans inflation hotar hela systemet! på nästa redaktionsmöte kommer det beslutas att han bara får använda fyror, femmor och sexor resten av året.

Medlem 2007-07-31 03:34
 

och nej, en inkvoterad slentriandiss av maroon 5 uppväger inte allt detta emo-kramande.

Medlem 2007-07-31 03:42
 

äcklig shoegaze

Medlem 2007-07-31 08:16
 

Interpol ska mycket riktigt avnjutas så där framåt november. Gärna vid ratten.

Jag gillade förra skivan, men fann den lite för ojämn. På sin höjd 7/10. Är tveksam till detta, just pga de slentrianmässigt höga betygen.

Det skulle vara intressant att se vad recensenterna ger för medelbetyg. Gärna med plojrecensionerna (Modern Talking och Magnus Uggla exempelvis) undantagna. Känns som om Ola och Fredrik båda snittar >7 medan Maria faktiskt nog är nära 5.

Medlem 2007-07-31 09:17
 

Turn on the bright lights är ruggigt bra, men sedan dess har det gått utför för Interpol. Har bara lyssnat på nya några gånger (och kanske växer den med tiden) men är inte speciellt imponerad än så länge. Lyssnar hellre på nya Editors.

invalid litter dept. Medlem 2007-07-31 11:17
 

Pertali: Sist jag gjorde något slags överslag låg jag strax över 6 i snitt. Har säkert stigit några tiondelar senaste året, beroende på att jag på grund av tidsbrist skrivit om färre antal skivor. Något som i sin tur betyder att jag i högre utsträckning valt skivor jag vill tipsa om snarare än att slentrianskriva något om kassa skivor.

Den här diskussionen dyker ju upp med jämna mellanrum och vi säger väl som vi brukar: vi skriver om fler bra än dåliga skivor. Det gillar vi.

Ola Andersson Redaktionen 2007-07-31 15:22
 

men inte läsarna.

Medlem 2007-07-31 16:15
 

jag brukar läsa sågningar oavsett vem som skrivit dem, men hyllningar läser jag nästan bara olas.

Medlem 2007-07-31 16:25
 

Det är vansinnigt mycket roligare att tipsa om bra musik.

Fredrik Welander Medlem 2007-07-31 17:17
 

Förresten kan ju ni som gillar statistik skicka ett mail till redaktör Kal och önska er ett automatiskt uträknat medelvärde för varje recensent – som kan ligga på lämplig plats på sajten och uppdateras i realtid.

Fredrik Welander Medlem 2007-07-31 17:19
 

Fläsk är bättre än tunt=det går uppåt för Interpol. Mer fläsk. Mer Carlos-bas, plz.

Martina Nordman Redaktionen 2007-07-31 17:27
 

Förstår inte hur man kan ens jämföra Editors med Interpol. Interpol står i en klass för sig. Who do you think är magisk…kolla på youtube-killen som gör en underbar pianoversion av ”Rest my CHemistry”

Mikael Persson Oregistrerad 2007-08-20 16:05
 

Tänk inte så jävla mycket. Släpp huvudet, stirra ut i tomma luften och släpp in musiken. Det här är en bra skiva. Betyg? ointressant, tycker bättre om vice mags tumme upp – tumme ner. Håller det måttet eller inte, annat är inte intressant. Vi pratar naturligtvis om att uttrycka subjektiva åsikter, gillar jag det eller inte. Det må vara linnés år, men försök för ett ögonblick att låta bli att kategorisera och kvantifiera. Tror att Couplands tes om att ingenjörer inte sällan är lätt autistiska lika ledigt kan appliceras på tungt musikintresserade. Där var min minut slut, tack för mig.

enrico Oregistrerad 2007-08-25 10:22
 

Sen är det beklagligt att ljudkvalitén på skivan (i alla fall den man fick med till vinylalbumet) är så fruktansvärt dåligt inspelad. Det är i stort sett omöjligt att njuta av musiken vid mer ”djup” lyssning. Det är tråkigt, för skivan är verkligen toppen! Svår att jämföra med de tidigare dock, den här bryter ganska mycket innehållsmässigt.

David Oregistrerad 2008-01-11 02:30
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig