dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Red Button: She's About To Cross My Mind
She's About To Cross My Mind (cd) The Red Button
2007
The Red Button/Hemifrån
8/10

Jag kan vara din onda flicka

Seth och Mike. Två creddiga killar som länge skrivit för andra. Nu har de slagit sina kloka hjärnor ihop, vilket resulterade i debutalbumet She’s About to Cross My Mind.

Och det är mycket om just ”henne” på albumet. Hon är ond, hon kommer tillbaka i minnena, hon är deppad, hon är underbar, hon är manipulativ. Fast egentligen handlar det nog om den ensamme mannens känslor för en kvinna som han upphöjt till skyarna. Men hur det än ligger till finns det en röd tråd genom de elva spåren – kärleken, besattheten, det ständigt levande hoppet, känslan av att ha blivit sviken och lämnad. Jag är ganska övertygad om att alla låtar är menade att handla om samma tjej. Och det är hon som korsar hans huvud. Om och om igen.

Oh you’re a cruel girl
No one else can hurt me like you do girl
But you know I’ll always be your fool girl
I could never settle for a new girl cruel girl

Och hon får gärna korsa hans huvud, för min del. Jag kan ibland tycka att kontinuitet och teman ger en skiva liv, skapar en känsla av att det faktiskt är på riktigt. Jag bryr mig inte särskilt mycket om vad som rör sig inne i Seth Swirsky och Mike Ruekbergs huvuden eller i deras kärleksliv. Jag vet inte om någon av dem är deprimerad över en förlorad kärlek. Det är inte det väsentliga i detta fall. Men det finns en röst, ett ego i skivan, och det är han som är sådär härligt olyckligt kär och beroende.

Allt med The Red Button doftar 60-tal. Omslag, insida, teckensnitt, frisyrer. Och ja, musiken. Tänk The Beatles. Tänk The Byrds. Tänk Beach Boys. Tänk soundtracket till filmen That Thing You Do! med Liv Tyler. The Red Button är 60-talspowerpop från 2000-talet, och det när den är som bäst. Och trots skivans lite nedstämda handling går musiken på intet vis i moll. Och det där trevligt glada passar bra in på det aldrig döende hoppet som finns hos låtegot. Hon kommer ju att älska honom någon gång. Hon är ju underbar.

Jag gillar The Red Button riktigt mycket. Mysigt, inte så hjärnkapacitetskrävande, vilket passar bra från stund till stund. Dessutom tycker jag att I Could Get Used to You är en vacker, simpel kärleksförklaring:

‘Cause you got a thing I could get used to
You turn me on just as you are
Whatever you are I could get into
I could get used to you

Madelene Holm

Publicerad: 2007-07-04 00:00 / Uppdaterad: 2007-07-04 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4215

3 kommentarer

Oh! DSC recenserar något som kan liknas vid powerpop! Det här är en rejält bra skiva.

Medlem 2007-07-04 00:59
 

Rätt bra faktiskt!

Pontus Gustavsson Medlem 2007-07-04 11:18
 

[...] recenserade The Red Button på Dagensskiva.com [...]

The Red Button « [popkorn] Oregistrerad 2007-08-01 18:04
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig