dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Streetwaves: The Pleasure To End All Pleasures
The Pleasure To End All Pleasures (cd) Streetwaves
2007
I Made This/V2 Records
5/10

Nöjet i att störa min sömn

Jag vet inte om ni håller med mig. Men att somna till en skiva (inte på grund av den, men väl med den i högtalarna), vakna upp efter två timmars skön sömn och direkt bli uppretad över musiken som spelas känns inte som ett kriterium för att en platta är bra. Och då är jag inte ens den som vanligtvis är sur och grinig när jag vaknar. Redan då blev jag lite tveksam till svenska Streetwaves debutalbum The Pleasure To End All Pleasures. Och efter åtskilliga lyssningar är jag det fortfarande. I helvaket tillstånd.

Det hela börjar bra. Whatever Is Available Will Be Your Next Step, skivans första låt, är en blyg, försiktig, nästan gråtmild ingång, där Jon Bergströms rockröst samtidigt kan göra det hela till någonting mer än en sömnig godnattsång. Fint, tänker jag. Lovande. Överraskad blir jag när spår två, Dark Years, är en energisk baktaktsdänga där Bergström ömsom trycker, ömsom spottar ut orden. Det är snabbt, det är rockigt och skrikigt, men jag värjer mig och vill helst trycka vidare till nästa låt. För i mina öron väcker det mest irritation.

Och så fortsätter det. Energi, kraft, attityd, stundtals punkigt á la The Hives och The (International) Noise Conspiracy. Brunstiga mansskrik i kör, brunstiga mansskrik solo, stundtals härliga, stundtals enerverande gitarrslingor och då och då baktakt. Rock, rakt upp och ned.

Jag vill inte verkligen inte avfärda Streetwaves helt och hållet. Även om jag tycker att The Pleasure To End All Pleasures är ojämn och rent ut sagt lite jobbig här och var, så har bandet en viss charm och de lyckas att inte vara Arctic Monkeys-tråkiga, som så många andra. Att framkalla irritation hos en sovande recensent, det är väl också en prestation?

Madelene Holm

Publicerad: 2007-05-25 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-25 07:50

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4171

11 kommentarer

Du har glömt ett inte i första meningen. Också förstår jag inte hur man kan somna till sån här musik.

Idol-Paul Medlem 2007-05-25 00:10
 

Idol-Paul: Du har missat att det heter ”Och så…”.

Medlem 2007-05-25 05:47
 

svenskt. bajs.

Medlem 2007-05-25 08:28
 

voids of charm var en fin bit förra sommaren hör och häpna

dansk Oregistrerad 2007-05-25 08:28
 

i tonåren hade jag en nick drake-samling som jag försökte gilla. jag brukade somna till den men vaknade alltid sur i en av låtarna mot slutet av skivan. jag kommer inte ihåg vad låten heter men den innehåller sjukt irriterande slagverk, typ congas, och en svindålig kvinnokör av något slag.

jag blir fortfarande sur bara jag tänker på låten. och jag har inte lyssnat på nick drake de senaste tio åren. så jag håller med om att musik som stör sömnen är dålig musik.

Medlem 2007-05-25 13:21
 

This is the midnight EP är ganska bra. Den här har jag inte hört, får se om det blir tid över att granska det närmare.

Medlem 2007-05-25 16:42
 

aja nu är det försent för new chance, ritkigt besviken hade varit kul att se vad ni hade och tycka

elina Oregistrerad 2007-05-25 19:31
 

det kallas rockmusik. är per definition irriterande att vakna av.

smal och vacker Oregistrerad 2007-05-29 12:53
 

det är kul att det här är sverigest just nu mest recencerade skiva, det är nog den 10 recensionen jag läser. Dom flesta verkar skrämmande överens om att det är en lysande skiva, nu är jag mer nyfiken än någonsin på att höra skiten.

nico Oregistrerad 2007-05-30 16:09
 

Streetwaves är ju bra ju.

Tove Oregistrerad 2007-06-19 00:22
 

det är faktist en helt fantastisk skiva, och med lite tur så släpper dom en till skiva snart!

Nicklas Oregistrerad 2010-06-18 22:28
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig