dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Converge: Petitioning the Empty Sky
Petitioning the Empty Sky (CD) Converge
2005
Equal Vision/Sound Pollution
6/10

Återsläpp som ger klarhet

Lyssna

Sök efter skivan

Converge är ett band som kommit in i mitt liv relativt sent, men som sannerligen kommer starkt på senare tid. ”You Fail Me” är en veritabel smocka i ångest-HC och nu med återutgåvan av första släppet i min ägo så klarnar det ännu mer.

”Petitioning the Empty Sky” är tre inspelningar mellan 1995 och 1997 som ursprungligen släpptes 1998. Nu kommer den remastrad, ommixad och levererad i snygg förpackning signerad Aaron Turner (Isis) och Jacob Bannon.

De första fem låtarna kommer från 1995 och de är allihop en samling imponerade låtar som verkligen inte låter tio år gamla. De visar ett Converge som redan från början var komplext och stack ut. Stenhårda låtar, hesa skrik och mycket taktbyten. Givetvis en hel massa dissonanta toner och skevheter. Som det ska vara.

De tre låtarna från 1996, ”Buried but Breathing”, ”Farewell Note to This City” och ”Color Me Blood Red”, är nog de som låter äldst. ”Buried but Breathing” är en kort, skatepunkmelodisk rackare som har klassiska hc-körer och ”Farewell Note to This City” har förvånansvärt melodiska gitarrslingor. Givetvis förpackat i en Convergeskrud, men definitivt mer som jag hade förväntat mig att de skulle låta. Låtarna är rakare, men inget bandet ska skämmas för alls.

Livespåren verkar inspelade i någon studio, något publikljud finns i alla fall inte med och mitt i ”Homesong” stannas det upp och man hör tekniker och musiker prata med varandra innan låten avslutas. Inte lika bra producerade men metalliskt tunga låtar. Basen tar lite mycket plats, men vem är jag att gnälla?

”Petitioning the Empty Sky” är en nödvändig skiva om du vill bekanta dig med ett av de bästa moderna hardcorebanden. Precis som alla de andra skivorna i Converges katalog.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-05-08 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-19 18:15

Kategori: Recension | Recension: #3238

4 kommentarer

When Forever Comes Crashing släppt även den igen nu. Deras första riktigt grymma platta. Givet köp

Medlem 2005-05-09 20:16
 

Hallå där! Sådär ser ju inte framsidan ut.

Medlem 2005-05-10 02:52
 

förbjudnaljud: det är kartongomslaget som följer med skivan.

Tomas Lundström Redaktionen 2005-05-10 09:21
 

förbjudnaljud: Jo, det är det. Det där är det nya omslaget, gjort av Aaron Turner. Även 'When Forever Comes Crashing' har förärats ett nytt omslag.

Medlem 2005-05-15 09:54
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig