dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bone Thugs-n-Harmony: Resurrection
Resurrection (CD) Bone Thugs-n-Harmony
2000
Ruthless Records/Epic/Sony
3/10

Kriminellt influerad cocktailmusik

Lyssna

Sök efter skivan

Bone Thugs-n-Harmony är de fattiga gangsterkillarna från Ohio som kom till LA i början av 90-talet, träffade Eazy-E från NWA och blev signade på hans skivbolag. De har tidigare sålt massor av platina och den här skivan går också störtbra. Gruppens medlemmar har antagit fräsiga artistnamn som följer skelettemat; Krayzie Bone, Layzie Bone, Wish Bone, Flesh-n-Bone och Bizzy Bone. (Bizzy Bone verkar dock ha gjort en paus, för de är bara fyra på den här skivan.)

Musiken är någon sorts crossover mellan r'n'b och gangstrig hiphop. Smågulliga ljusa sångröster tillsammans med argsint och snabb rap. Droger, pistoler och ”mutherfuckas” blandas med plinkiplonk och gullegull. I ”Weed song” blir detta väldigt tydligt och, för mig, oerhört komiskt. En mjuk, långsam melodi med vän falsettsång som enligt stereotypen borde handla om att pussa flickor, uttrycker istället Bones djupa kärleksförhållande till att röka marijuana.

Drogromantiken flödar alltså. Det andra tydliga exemplet är låten ”Ecstasy” som handlar om hur knarklangaren rekommenderar och säljer på grabbarna den nya tuffa produkten, och effekten av den avrapporteras och analyseras sedan. Intressant fenomen, men relativt irriterande. Redan innan jag fattade hur pass intresserade benpojkarna var av droger, tyckte jag att musiken var släpig, flummig och tjatig, så man kan säga att mina fördomar om haschhuvuden har infriats i det här fallet.

Vi satt och pratade några stycken under tiden som jag hörde ”Resurrection” första gången. Helt ok bakgrundsmusik, så när jag sedan skulle lyssna på riktigt första gången, hade jag ganska höga förväntningar. Jag har sedan dess lyssnat många gånger. Och tappat intresset lika många gånger. Det är ju inte dålig musik, så mycket hör jag. Så jag har mest trott att jag haft för mycket i tankarna och försökt en annan dag istället. Men det beror inte på att jag är okoncentrerad från början, det beror på att jag blir okoncentrerad av Bone Thugs-n-Harmony.

Men den funkar alltså som bakgrundsmusik, böljar lite fram och åter som en ganska behaglig ljudmatta. Vackra harmonier, bra sångröster och trevliga melodier. Och det finns några få låtar som sticker ut och har fastnat, t ex ”The Righteous Ones” där den kvinnliga sånggruppen David's Daughters hjälper till på ett utmärkt sätt. Inledande ”Show 'Em” är tungt tuff och ”No Way Out” har ett ganska skönt gung.

Men det är tradigt och långt, hela 76 minuter är skivan. Jag tröttnar redan efter tre låtar, så det är inte huvudskälet att den känns lång. Likriktad kanske är en bättre beskrivning. Det är de där lugna, ibland aslångsamma kompen och till det det snabb-snabba, entoniga rappandet som gör att jag blir trött i öronen. Att sedan texterna för det mesta handlar om samma tråkiga gangsterprylar får mig inte heller att jubla högt precis. Booring.

Nej, det här är inte för mig. Inte annat än som extratuff och kriminellt influerad cocktailpartymusik i så fall.

Fifi Ström

Publicerad: 2000-05-15 00:00 / Uppdaterad: 2000-05-15 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #466

16 kommentarer

Flesh-n-Bone var inte med på skivan.. suck och stön.. kolla fakta nästan gång tack

Simon Oregistrerad 2002-08-19 15:01
 

du måste ju käka en e för att lyssna på den låten jöh. för då jävlar kommer du gilla den!

kajsa bergqvist Oregistrerad 2002-08-20 00:11
 

tönt. skivan är ju störtskön.

pelle Oregistrerad 2003-10-24 12:30
 

flesh-n-bone var visst med, men inte på bild. bra koll ni har…

wendigon Oregistrerad 2004-03-12 15:23
 

hmm, alla fem är med på skivan men flesh är inte med på någon bild!

skivan e fet o inte som du beskriver.. booring..

dålig recensent!

Medlem 2004-07-23 00:36
 

Eller hur, bone thugs äger allt och alla. Och det verkar ha blivit ett missförstånd här ang Flesh´n bone, han är med på skivan, dock inte så många låtar och Bizzy bone ÄR med på skivan du Fifi Nylander ärligt talat du borde inte eller ens försöka göra nån recention ang Bone thugs-N-harmony för du vet inte vad du pratar om eller hur det är, eller som Kajsa Bergqvist skrev…Käka en sen kan du tycka till!

Piz på er andra ;-)

Tobias Oregistrerad 2007-07-23 09:37
 

Krunk!!!!!!!

Peterok Oregistrerad 2007-07-23 13:28
 

asså du e fan trög eey…e du bättre elr..dem e vafan bäst din *****

redinho Oregistrerad 2007-08-05 04:30
 

bone thugs är kungar dom äger NN K

OMAR Oregistrerad 2007-11-27 22:09
 

flesh-n-bone o bizzy inte med på skivan? e ni helt dumma lr? den heter BTNHResurrection = Bone Thugs n Harmony Resurrection av en anledning.

snubben lixom

BONEBONEBONE Oregistrerad 2008-03-14 18:38
 

dom är dom bästa…finns ingen annan. <3333333333

lolliish Oregistrerad 2008-05-06 11:12
 

Shit..Vem har resencerat det här? en gammal dam? vaddå låter likadant hela tiden? snacka skit. ”Bizzy Bone verkar dock ha gjort en paus, för de är bara fyra på den här skivan.” Och den här ljusa rösten hon pratar om då?..pinsamt

Lenox Oregistrerad 2008-06-12 18:56
 

Bone Thugs har aldrig någonsin gjort en dålig låt. Denna recension är däremot dålig.

Linus Oregistrerad 2008-07-02 00:02
 

sämsta recension, bone thugs är bäst o äger allt o alla,tråkig my ass bättre musik än det här blir svårt att hitta.,hur som helst ni borde checka ut rapparen Jay Tose han e likaklockren lysnna på hans musik på hans myspace http://www.myspace.com/jaytose1

krayziebone jaytose fan Oregistrerad 2008-11-25 10:36
 

EY EY, om det finns några som kan musik så är det ta mig fan Bonethugs n harmony. De kan sina grejer och vi som känner igen riktig musik vet det;)

natasha Oregistrerad 2009-02-12 11:19
 

vad snackar du om, låtarna är ju skit bra, det vara du som har DÅLIG hörsel fan.

Meliisa Oregistrerad 2010-01-07 16:43
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig