dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Freddie Wadling: En skiva till kaffet
En skiva till kaffet (CD) Freddie Wadling
1999
MNW
2/10

En skiva för mycket

Lyssna

Sök efter skivan

Freddie Wadling tillsammans med Esbjörn Svensson Trio. En spännande kombination som rimligen intresserar många. Både Freddie och EST är ju etablerade hos en publik som befinner någonstans mellan kulturelit och Bo Kaspers Orkester. På denna skiva, inspelad i juni förra året, ger sig Freddie och EST på ett antal svenska klassiker, signerade Taube, Bellman, Hasse och Tage, Olrog och Ramel.

Resultatet blir inte alls så spännande som man vill tro. I själva verket blir jag rejält besviken. Det brinner inte alls, utan känns mest som ytterligare inspelningar av melodier som spelas i Ring så spelar vi och andra önskeprogram på lokalradion. Kombinationen av Freddies röst och EST:s komp är oantastlig, men känns aldrig pigg och livfull, utan snarare rutinartad och tråkig. Jag hade velat höra något helt annat
ifrån dessa herrar. Det hade kunnat bli så bra, men blev bara tröttsamt.

Man kan fråga sig varför denna skiva spelats in. Jag ser ingen större nytta med den. Säkert hade de trevligt när den spelades in, men vem ska egentligen köpa den? De som vanligen uppskattar Freddie Wadlings arbete med Fläskkvartetten har inte mycket att hämta här. Inte heller de som vanligtvis går igång till Esbjörn Svenssons improvisationer. Är det månne så att skivbolaget försöker dra in så mycket som möjligt, när artisterna är i ropet? Ofta ett effektivt sätt att döda intresset för artisten i fråga.

Snälla Freddie Wadling, fortsätt med det som gjort att vi uppskattar dig. Vidareutveckla Fläskkvartetten och andra spännande projekt, men fortsätt inte på det här spåret. Muzak blir aldrig bra. Skivan till kaffet blev en skiva för mycket. Tyvärr.

Fredrik Welander

Publicerad: 1999-09-16 00:00 / Uppdaterad: 2008-11-27 11:22

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #218

5 kommentarer

struntprat

calle Oregistrerad 2002-11-25 20:43
 

7/10 trodde jag var standardbetyget för ointressanta skivor på dsc.com.

tycker faktiskt att det här är en ganska bra skiva.

asdeff Oregistrerad 2004-03-29 21:51
 

Dumfan detta är lätt en 9/10…

Medlem 2005-04-12 19:02
 

Vill gärna tipsa om en bra sida om Freddie Wadling:

http://www.freddiewadling.net

Har bla ett bra forum där Wadlings musik diskuteras.

Carnifex Medlem 2006-10-30 09:10
 

Misstänker att du hörde den via en trasig högtalare. Många musikkritiker verkar ha såna. Det här är riktigt bra.

kg Oregistrerad 2012-10-01 23:13
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig