dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Molly Nilsson: History
History (album, cd) Molly Nilsson
2011
Dark Skies Association
6/10

Stark personlighet men ojämnt

Någon gång under hösten 2011 föll jag för Berlinbaserade svenskan Molly Nilssons debutalbum These Things Take Time. Med lågbudgetsyntar, trummaskiner och en vacker sångröst med Nico-vibbar är den en utmärkt debutskiva med en egenhet som saknas hos många svenska (och utländska) debutander.

Sen debuten från 2008 har det blivit en skiva per år, vilket gör History till Molly Nilssons fjärde album (den släpptes i slutet av förra året). Soundet har blivit betydligt större sen debuten. Det är 80-tals vibbar som får mig att tänka på New Order och Ultravox. Låtar som Hotel Home och City Of Atlantis är som gjorda för dansgolvet medan det långsamma gunget i In Real Life och You Always Hurt The One You Love är coolt tillbakalutat.

I albumets starkaste stunder är melodierna klockrena, syntarna värmande och Nilssons melankoliska röst hjärtskärande vacker. Tyvärr håller inte alla låtar på albumet lika hög kvalitet. Resultatet blir en aning ojämnt och den stora ljudblilden funkar inte lika ovillkorligt till Molly Nilssons röst som de plastiga syntarna från första skivan. Men jag gillar verkligen den starka personligheten i låtarna, något som gör att jag inte glömmer skivan i första taget, och ser fram emot att höra mer av Molly Nilsson. Fortsätter hon att släppa skivor i samma takt kommer ju uppföljaren till History redan i år.

Anton Wedding

Publicerad: 2012-01-23 02:35 / Uppdaterad: 2012-01-24 17:47

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6239

2 kommentarer

”I albumets starkaste stunder”

Vilka är dessa?

Odile Oregistrerad 2012-01-23 21:36
 

De fyra nämnda låtarna: ”Hotel Home”, ”City Of Atlantis”, ”In Real Life” och ”You always hurt…” är mycket bra låtar allesammans. I ”Hope you die” likaså. Men trots svagare spår är det värt att lyssna på ”History” i dess helhet :)

Anton Wedding Medlem 2012-01-24 17:41
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig