dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Thåström: Beväpna dig med vingar
Beväpna dig med vingar (singel, mp3) Thåström
2012
Razzia
5/10

Stora gester i det lilla

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Förväntningarna är uppskruvade till max när Thåström kommer med nytt material. Singeln Beväpna dig med vingar, som även är titel på kommande plattan, föregicks visserligen av två nya låtar som luftades på Way Out West i somras. Men det är först nu han släpper nytt material.

Förväntningarna blev inte heller mindre efter SVT:s dokumentär från just Way Out West-spelningen. I en smått abstrakt intervju framstod en sak med önskvärd tydlighet: Thåström vill gå vidare, vidare mot något nytt som jag inte ens tror han själv visste vad det var innan han nu har kommit dit.

Beväpna dig med vingar infriar möjligen det uttalandet till viss del, men någon markant skillnad från de senaste skivornas Joakim Thåström är det inte vi får möta. Möjligen är det musikaliska avstampet de dramatiska keyboardljuden och de bombastiska trummorna, som bygger sig större och större ju längre låten går. Men uttrycket är fortfarande ödesmättat, halvt pratsjunget utan några större gester. Fast stora gester i det lilla, på Thåström-vis.

Men Beväpna dig med vingar tar mig inte med storm, inte alls. Inte på samma sätt som låtar som Kort biografi med litet testamente, Fanfanfan eller – för att kika lite längre bakåt i tiden – fantastiska låtar som En vacker död stad och …Ingen neråtsång. Varken musiken eller Thåströms alltid så noga avvägda ord träffar lika rätt.

Och på så sätt får den ändå ses som lite av en besvikelse. Så höga förväntningar får Thåström nämligen dras med.

Tomas Lundström

Publicerad: 2012-01-19 00:00 / Uppdaterad: 2012-01-19 00:52

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6233

5 kommentarer

80-talisternas Lundell.

Mög.

JOEPP Oregistrerad 2012-01-19 10:06
 

”Beväpna dig med vingar beskrivs i ett pressmeddelande som en naturlig fortsättning på Skebokvarnsvägen 209 och Kärlek är för dom”

Odile Oregistrerad 2012-01-19 13:23
 

Thåström har varit grymt bra långt innan 80-talisterna dök upp och att jämföra honom med Lundell känns menlöst tycker jag. De har ju inte mer gemensamt än att de är bra låtskrivare båda två. I min värld är Thåström dynamit och Lundell mer gårdakvarnar och skit. ;)

Ronny Oregistrerad 2012-01-20 10:39
 

Thåström är det bästa! Säljer aldrig ut sig och gör det han vill…det är bara så det är!

Love Oregistrerad 2012-01-21 00:15
 

Fantastisk låt som garanterat kommer att bli en publikfavorit när ”Stortån” ger sig ut på vägarna igen!
Bara titeln räcker ganska långt.

Mikael Oregistrerad 2012-02-06 17:20
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig