dagensskiva.com

48 timmar

Recension

She & Him: A Very She & Him Christmas
A Very She & Him Christmas (album, mp3) She & Him
2011
Double Six/Playground
6/10

Lite för enkelt

När M. Ward nyligen besökte Sverige var det med en nyförälskelse till hans musik jag gick därifrån. Det som på skiva med åren tappat något av udden och närheten fick en återkomst. Med Tom Waitska pianonummer och bredbent rafsande över hela gitarrhalsen sjöd han liv i låtar jag har glömt bort. Det var både roligt och snyggt och den skygge M. Ward visade hur han inte bara är en skicklig musiker utan också en fantastisk underhållare.

I She & Him-sammanhang är det däremot helt Zooey Deschanels show. M. Ward harvar runt i bakgrunden, lägger en vers här och där och är lite rolig på bilder. Trots att She & Him så tydligt är ett samarbete där Deschanels och Wards respektive världar möts i något som ofta blir galet bra, så är det Deschanels röst som skär som en kniv genom de mjuka tonerna. Det är hon som sätter tonen och för skutan dit den ska.

A Very She & Him Christmas pendlar det mellan sockersött och traditionsenlig julaftonskväll. På Brian Wilsons Christmas Day plockar Ward fram gitarrerna som vanligtvis placerar She & Him någonstans bland sextiotalets girl-groups och så även här.

Trots att She & Him säkerligen grävt ganska djupt i skivbackarna så är inte låtvalen de allra mest spännande. Visst finns här några pärlor, som NRBQs Christmas Wish, The Beach Boys Little Saint Nick och duetten Baby, It’s Cold Outside men här finns också alldeles för många Rockin’ Around the Christmas Tree och Sleigh Ride.

Finast är när de sjunger tillsammans och gör något mer av julklassikerna. Som i Christmas Wish, där det faktiskt händer något. Där finns en dynamik och något att säga. Där finns ett arrangemang, istället för en ännu långsammare version av Have Yourself a Merry Little Christmas.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2011-12-05 00:00 / Uppdaterad: 2011-12-05 08:51

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6189

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig