dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Mayer Hawthorne: How Do You Do
How Do You Do (album, mp3) Mayer Hawthorne
2011
Universal Republic Records
8/10

Förvandlar grå höst till sommarsoul

Om du kan och gillar din Mayer Hawthorne sen tidigare blir du inte vet du vad som väntar och blir inte besviken. Är han en ny bekantskap kan det här albumet bli en glad överraskning. Åtminstone om du gillar din soul retrodoppad och i falsett.

Hawthorne placerar sig snyggt i det led där Raphael Saadiq, Cee-Lo och Aloe Blacc redan står på kö. Modern soul som är svår att skilja i tid och rum från förebilder som Sam Cooke, The Isley Brothers och var och varannan artist som fick en låt levererad av Holland-Dozier-Holland.

Må vara att han inte sitter på en pophit av samma kaliber som säg Fuck You, I Need a Dollar eller ens 100 Yard Dash. Det skulle i så fall vara den udda fågeln, strandpopiga, Beach Boys-tintade och handklappade Dreaming då. Eller möjligen kanske The Walk som är nästan lika full i munnen som Fuck You.

Pophits eller inte, här finns ändå mer än tillräckligt av rart soulfunkgodis för att hålla mina öron spetsade mer än ett, två och tre 40-minutersvarv.

Och även om jag något varv då och då kan tycka att Hawthornes röst kan kännas aningen endimensionell spelar det till slut mindre roll. Han skruvar fram sina låtar med en näst intill magisk träffsäkerhet och osviklig känsla för finblås, klockspel, soulgitarrer och stråkdetaljer.

Det är precis så här jag gillar det.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2011-10-13 00:00 / Uppdaterad: 2011-10-13 14:32

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6133

2 kommentarer

Grym platta!

Bosse Oregistrerad 2011-10-13 11:22
 

Jag älskade förra skivan och denna gör mig inte besviken heller!

mario Oregistrerad 2011-10-14 22:28
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig