dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Canon Blue: Rumspringa
Rumspringa (album, mp3) Canon Blue
2011
Rumraket/Playground
7/10

Canonpop

I somras meddelade Efterklang att de kommer lägga ner sitt skivbolag Rumraket men också att de som sitt sista släpp skulle släppa Canon Blues Rumspringa. Hur tråkig nedläggningen än är går de därmed också ut med flaggan allra längst upp i topp.

Med god hjälp av Efterklang själva och inte minst stråkkvartetten Amiina är Rumspringa en lika tydlig som imponerande inblick i hur Daniel James musik utvecklats sedan debuten Colonies. Soundet är fylligare med lager på lager av detaljer där blåset är lika närvarande som stråkarna, dånande rytmer galopperar fritt omkring samtidigt som James lyckas behålla sin särart.

Ambitiösa popsymfonier fyllda av märkliga vändningar och udda harmonier men där James lätta sång och storslagna mjuka melodier gör att man ständigt känner sig varmt välkommen. Avantgardistisk pop som emellanåt kan få dig att ifrågasätta vad det egentligen var du precis hörde men som i allra högsta grad alltid är mycket mer musik än förvirring.

David Drazdil

Publicerad: 2011-08-29 00:00 / Uppdaterad: 2011-08-29 01:15

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6089

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig