dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Is Tropical: Native To
Native To (album, cd) Is Tropical
2011
Kitsuné
6/10

Is Tropical tappar färg

De första genomlyssningarna av Native To var en väldigt festlig historia. Kanske hade Kitsuné brutit lite av sin förlorarsträcka? Sedan ganska långt tillbaka känns den franska etiketten mest som, tja, en katt som kräks upp sina egna hårbollar. Same ol’, same ol’. Samma spasmodiska indie med anspråk på att fusionera sig med allt som är klaviatur som glittrar som alltid. Egentligen har väl begreppet om vad som är indie(pop) vid det här laget cementerats i Two Door Cinema Club (deras Something Good Can Work har gett uppsjö till en sådan ocean av remixer (mest dåliga) att jag för länge sedan tappat räkningen), det är bara undertecknad som har svårt att vänja om; tänk om, tänk rätt – det är inte längre nittiotal. Lo-fin har tack och lov krupit tillbaka i sitt källarhål, och får gärna stanna där så länge som möjligt.

För att återgå till Is Tropical så har man med The Greeks möjligtvis gjort en ny Something Good Can Work. Tolka det som ni vill. Stompig hit som kommer att omtolkas och skruvas till av var och varannan dj och producent i skarven mellan electro och gitarrpop (jag vet, flera år senare, fortfarande inte riktigt vad jag ska kalla det). Som en parentes kan påpekas att de kommer att göra det helt i onödan. Moonlight Matters, tidigare en del av VillA har redan gjort den bästa remixen, bättre än det formulaiskt ryckiga originalet. Snart går också den första förälskelsens glitter över vad gäller resten av Native To. Både Land of the Nod och framförallt Lies är trallvänliga historier som avviker en aning från mönstret på resten av Native To, men sedan går botten ur skivan ända fram till slutet, där man visserligen rycker upp sig en aning via Zombies och Seasick Mutiny, men det är långt ifrån tillräckligt.

Jag vet inte hur lång tid det tagit för Is Tropical att klämma fram Native To, men det känns avgjort som att det gått för fort. Eller så är det Kitsuné-mallen igen. De hade mått bra av lite fler oväntade vändningar, vassare spetsar, tyngre beats (om de nu ska dit och peta).

Jag kommer säkert att dansa till flera delar av Native To, men jag kommer inte att minnas vad det är.

Martina Nordman

Publicerad: 2011-07-06 00:00 / Uppdaterad: 2011-07-05 22:40

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6036

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig