dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jarren Benton: Huffing Glue With Hasselhoff
Huffing Glue With Hasselhoff (album, mp3) Jarren Benton
2011
6/10

En intensiv halvtimme

Det första jag hörde av Jarren Benton var låten Justin Bieber. En lyssning ledde till nedladdning och att jag skrev ”intressant” efter Bentons namn i min musiksläpplista. När Huffing Glue With Hasselhoff äntligen dök upp på Spotify, några veckor efter dess release i januari, var det med ivriga öron jag lyssnade.

Justin Bieber, som är i samma stil som Wiz Khalifas aktuella superhit, sticker inte ut mycket genremässigt men det är en fet och skön låt. Tillsammans med Get A Load Of Me den bästa på det här albumet. Benton har ett härligt ursinne som både kan tillämpas på en skämtsam sida, varken projektets titel eller omslag känns ju superseriöst, och en mer allvarlig. Introspåret I Will Not Lose bjuder på lite av båda. Jarren Benton har en stark personlighet vilket får hans låtar, som hade kunnat bli riktigt trista om beatsen hade hamnat hos en mindre skillad rappare, att lyfta.

Huffing Glue With Hasselhoff är homogent både när det gäller texttema och beats. I Ima Murder rappar Benton om hur mördande bra han är genom att använda alla de typiska skräckfilmsscenerna. Finurligt och inte för psykotiskt att man blir orolig för hans mentala tillstånd. Det är inte svår musik men man bör vara på ganska gott humör för att orka med dess iver. Lyssna hellre när du slirar runt med bilen än när du vill sitta och vara djup på tågresan hem en regning eftermiddag liksom. Det här är kul musik från södern som jag gärna beskriver som en mörkare B.o.B korsad med Eminems aggressivitet och lite hårdrock.

Karin Lillbroända

Publicerad: 2011-03-07 00:00 / Uppdaterad: 2011-03-06 20:58

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5910

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig