dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Triclops!: Helpers on the Other Side
Helpers on the Other Side (album, cd) Triclops!
2010
Alternative Tentacles
7/10

Knäppt och skruvat

Pressreleasen skvallrar om ett till synes helt schizofrent band där referenser som Frank Zappa, Slayer, Deerhoof, Sun Ra, Melvins och David Lynch nämns i samma mening. Den helt nya bekantskapen med dessa amerikaner kunde alltså sluta i ett totalt mischmasch från första ton. Döm om min förvåning när resultatet, Helpers on the Other Side, inte är långt från beskrivningen.

Det är en proggig, psykedelisk punkplatta med beröringspunkter hos The Mars Volta, fast utan överdriven gitarronani. Trots att de sex låtarna klockar in på en sammanlagd tid runt 42 minuter är det med bibehållen fokus och approach man levererar och man gör det med den äran.

I öppningsspåret Glaciers (Cry of the Modern Neanderthal) finns en glöd bandet kan leva länge på och den förvaltas över hela EP:n. Faktum är att Jesus Lizard-pastischen Until all the Threads are Stripped framförs på ett sådant kompromisslöst sätt att jag har överseende med den uppenbara stölden.

Att Alternative Tentacles alltid är ett mått för kvalitet visste jag sedan tidigare. Det här var ändå en av förra årets finaste överraskningar. Inte dumt. Inte dumt alls.

Publicerad: 2011-02-05 18:21 / Uppdaterad: 2011-02-05 18:21

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5881

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig