dagensskiva.com

48 timmar

Recension

KORT: Invariable Heartache
Invariable Heartache (album, cd) KORT
2010
Cityslang
6/10

Inget särskilt alls

Det är en ganska klassiskt country som Lambchops Kurt Wagner och Courtney Tidwell presenterar på Invariable Heartache. Men med låtar av Gene Woods, Liz Anderson och Bobby Harden så är det ganska okända original som ligger bakom skivans låtparad. Albumet är starkt inspirerat av den musik som spelades in för Chart Records på sextio- och sjuttiotalet. Ett bolag som Tidwells farfar drev och hennes mamma Connie Eaton spelade in för.

När Kurt Wagner gör musik blir det med automatik karaktäristiskt. Hans karaktäristiska röst och angreppssätt kan ibland göra att det blir lite statiskt och förutsägbart. Men på Invariable Heartache är det en väldigt tillbakalutad och försiktig Wagner vi hör. Han har plockat udden av allt i sitt framträdande för att bara presentera låtarna som de är, tillsammans med Tidwell som har en klassisk countryröst med lite rök som smutsar ner.

Duetterna är varken effektsökande eller storartat arrangerande. Därför är det svårt att motivera vad som gör Invariable Heartache till ett speciellt album. Vilket det är. Tidwell och Wagner är det mest självklara duettpar. De sjunger rakt på, utan stämmor och utsvävningar, fullständigt ointresserade av omgivningen. Och låtvalen är ingenting särskilt. Helt vanliga låtar bara. Valda med precision och rutin från de senaste femtio åren eller mer. Helt vanligt bara.

Kurt Wagner & Cortney Tidwell present KORT – Mini Documentary from City Slang on Vimeo.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2011-01-03 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-03 10:43

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5849

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig