dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Breathe Owl Breathe: Magic Central
Magic Central (album, mp3) Breathe Owl Breathe
2010
Home Tapes/Border
8/10

Aldrig för sent

Lyssna

Sök efter skivan

Några av låtarna på Breathe Owl Breaths album Magic Central åker rakt in på årsbästalistan. I de flesta fall är de alldeles för sent ute, men när vi på dagensskiva.com bestämde oss för att inte sammanfatta året förrän det var slut var det just låtar som Own Stunts och Icy Cave Dancers vi tänkte på. Helt självklara låtar.

Breathe Owl Breathe är en helt vanlig historia. Tre kompisar, en lite avlägsen timmerstuga. Det huggs ved och eldas på vintern när snön ligger tjock, spelas badminton på gräsmattan på sommaren. Det pysslas med lite projekt, jobbprojekt och sånt där man gör. Det spelas in musik. Troligtvis dricks det en hel del rödvin. Och någon åker till Sydamerika och kommer hem med nya beats och några roliga instrument som man spelar på i bergsbyar. Det spelas in på kassettbandspelare och gamla videoapparater. Någon har till och med dragit dit riktig studioutrustning. Sakta men säkert växer ett album fram. Men ingen har egentligen särskilt bråttom.

Så sitter man där med ett album och kallar det Magic Central. Ger ut det på ett litet skivbolag. Och svenskarna långt där borta lyssnar och känner igen sig. Snön som fryser fast i skägget. Längtan efter sommar och värme eller Sydamerika. Swimming spelas om och igen. Om och igen. För det är lite så här det ska kännas när en alldeles för fin skiva dyker upp med bara några veckor kvar på året. Som en hemlighet som ingen berättar om.


Own Stunts

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-12-15 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-13 20:32

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5830

2 kommentarer

Tack för denna! Genuint och fantastiskt i vintermörkret.

F Oregistrerad 2010-12-15 12:04
 

[...] Owl Breathe är ett sånt där band som stänger in sig och pysslar tills de kommer ut med ett album som blir det här årets She & Him-substitut. (Maria [...]

Samling "10 asbra låtar 2010" | dagensskiva.com Oregistrerad 2010-12-25 10:11
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig