dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Magnolia Electric Co. : Trials and Errors
Trials and Errors (album, Spotify) Magnolia Electric Co.
2005
Secretly Canadian
7/10

Svajigt avslut

Tänk er det allra bästa från Magnolia Electric Co. runt 2003. Mike Kapinus ökentorra blås, Jason Molinas klara sång och ett samspelt band. Låtar utan symmetri. Låtar som är lite överallt.

Magnolia Electric Co. må ha varit Songs: Ohia vid tiden för spelningen som utgör live-albumet Trials & Errors men det var under namnet Magnolia Electric Co. som Trials & Errors släpptes ett par år senare.

Albumet består av diverse redan släppt och osläppt med en gemensam nämnare: Neil Young. Det finns väl knappast någon som lyssnat på Songs: Ohia utan Young-kopplingen i bakhuvudet men på Trials & Errors är Molina med band övertydliga. Det låter Neil Young och mellanåt så är det Young. Inget särskilt med det. Tonight’s the Night-körerna i The Big Beast är mest tröttande.

Albumet är bandat vid en spelning i Bryssel i april 2003. Det var samtidigt som Songs: Ohias sista album Magnolia Electric Co. släpptes. Jason Molina hade bestämt sig att gå vidare, avvisade frågor om Songs: Ohia och ville inte nämna bandet vid namn. Skivan som skulle bli Magnolia Electric Co:s första var i görningen och det var främst de låtarna som spelades.

Det är lite skakigt ibland. Lite trött och oinspirerat. Fantastiska Leave the City är velig och svajig med alla känslor på utsidan. Det är något som inte står riktigt rätt till och Jason Molina gör det tydligt för alla lyssnare, alla i publiken. Det gör att hjärtat brister. Det är något av det mest uttrycksfulla bandet släppt. Inget Steve Albini-rattande som kan rätta till misstag i efterhand, inga omtagningar. Det kanske är så att Magnolia Electric Co. bara gör en eller två tagningar i studion men det är här det hörs på riktigt.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-11-20 00:00 / Uppdaterad: 2010-11-17 19:36

Kategori: Recension | Recension: #5802

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig