dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Insidious Disease: Shadowcast
Shadowcast (album, mp3) Insidious Disease
2010
Century Media
7/10

Fin kombination

Silenoz från Dimmu Borgir och Jardar från Old Man’s Child beslöt sig för att börja spela brutal death metal tillsammans. Bakom trummorna hamnade den mästerlige Tony Laureano och på bas rekryterades Shane Embury medan Marc Grewe tog mikrofonen.

Hej, högt ställda förväntningar.

Med en Wacken-spelning och en massa rykten cirkulerandes i underjorden i ryggen är så debutplattan Shadowcast här och jag kan bara konstatera att det är en jävligt bra platta de har fått ur sig.

På samma sätt som medlemmarna kommer från skilda delar av Atlanten bär soundet spår av detsamma. Laureano lägger till en god dos amerikansk teknikalitet med sitt trumspel (han grindar något så in i helvete snabbt i vissa stunder) till en mer ondskefull stämning, som härrör sig ur de skandinaviska death metal-rötterna.

Och mixen är helt klart tilltalande. De bägge gitarristerna lyckas med konststycket att bygga upp ett fint svårmod och kombinationen med manglet är i sina stunder och vid rätt tillfälle smått fantastiskt.

Shadowcast är kanske inte de där exploderande energiplattan man letar efter med jämna mellanrum, och är det någon invändning jag har så är det där den kommer. Men att det handlar om välsnickrad death metal kommer man aldrig runt.

Tomas Lundström

Publicerad: 2010-08-16 00:00 / Uppdaterad: 2010-08-15 21:35

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5688

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig