dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Drums: The Drums
The Drums (album, cd) The Drums
2010
Moshi Moshi
5/10

En sol gör ingen sommar

Häromdagen, i relation till Sleigh Bells, började jag rätt oprovocerat fundera över begreppet/genren ”indie” och dess vara eller icke vara. Huruvida indien fortfarande existerar i nutid förblir osagt. The Drums gör dock sitt allra bästa för att spola tillbaka tiden. Visserligen hörs här en hel del av postpunkens England, men riktigt fullt så grådaskigt blir det aldrig. Tillkommer gör istället lite tidigt nittiotal, Postcard, Orange Juice, även om det aldrig heller blir riktigt så vingligt.

I det ljuset är det förstås också lite komiskt att The Drums blivit en så uppmärksammad akt. Men samtidigt; givetvis är det ytterst flyktigt.

Singeln I Wanna Go Surfing är en ganska oförarglig solskenshistoria i amerikansk tradition. Allt väl så långt. Men nästa steg kommer aldrig. The Drums är alldeles för förtjusta i det naiva, unga och (låtsat) oskyldiga att albumet aldrig kommer någon vart. Man säger sig ogilla andra band som drar intellektualisering och teoretisering (är de inte i sanning alltför många?) alldeles för långt. Resultatet av det blir textrader som ”I thought my life would get easier, instead it’s getting harder”.

I singelformat är The Drums just ganska harmlösa. Deras pop är solig, ungdomlig underhållning. Under ett helt album tappar den fart och blir lika flyktig som själva solskenet.

Martina Nordman

Publicerad: 2010-07-10 00:00 / Uppdaterad: 2010-07-09 15:42

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5648

4 kommentarer

My Darling You?

Medlem 2010-07-10 00:16
 

Jag måste säga att jag gillar det här väldigt mycket, känns lite som om Cure skulle släppt sin första skiva 2010, och det låter ju inte så positivt kanske men personligen är jag väldigt svag för det hör. Lite som en sommarförälskelse, då behöver inte flyktighet vara något negativt.

Patrik Oregistrerad 2010-07-10 11:42
 

Det kan vara så att the Drums inte överlever i musikvärlden en längre tid, som ofta händer med de överhajpade banden, men jag älskar den här skivan. Det är till the Drums jag går om jag vill ha melodier och sommarkänslor 2010.

Dixit Medlem 2010-07-11 10:11
 

Att vissa recensenter på allvar i hyllande manér jämfört dem med Beach Boys visar på skrattretande dåliga referensramar eller bara musikalisk obegåvning. Sjukt onödigt rip-off band för folk som aldrig hört något sprunget 80-talet.

Marcus Oregistrerad 2010-07-20 18:04
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig