dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Bombus: Bombus
Bombus (album, cd) Bombus
2010
Mourningwood Recordings
9/10

Da bomb

Göteborgska Bombus ligger i bräschen, en bräsch inom den hårda rocken som sjuder av en fräschör sällan hörd från ett debutgäng och sällan med en sådan här pondus. Visst, stora likheter med Big Business kan skönjas, men denna självbetitlade debut lämnar ingen oberörd.

Inspelad i Welfare Sound under uppsikt av Division of Laura lees Per Ståhlberg har denna kvartett kokt ihop en brygd av gräddan ur rockmyllan. Tänk Motörhead, tänk Melvins och fundera på när du senast hörde ett band såhär tight och, framför allt, övertygande. Trodde väl det, ganska svårt att erinra sig något liknande.

För övertygande, det är de när de i Biblical river av ett doomigt sväng som skulle kunna riva ner Jerikos väggar och i grooviga Hairy Teeth återfinns en uppfinningsrikedom som inte gör avkall på låtstrukturen. För herregud, det är Låtar kvartetten fyrar av på denna fullängdsdebut! Det är godis för doomälskare. Det är smällkarameller för hårdrockspuritanerna och praliner för stoneranhängarna.

Bombus kan enkelt sälla sig till årets bästa skivor, en samling som ser ut att bli diger, men som också mår oerhört bra av detta gäng som livar upp den annars lite sovande genre.

Bombus är att räkna med. Lita på det. Jag gillar’t.

Publicerad: 2010-06-30 00:00 / Uppdaterad: 2010-06-29 23:17

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5636

5 kommentarer

Det låter väldigt mycket Big Business. Tyvärr håller de inte riktigt samma klass som dem, Head For The Shallow och Here Come The Waterworks är starkare verk.
Men Bombus gör det bra. Det är en bra skiva. Men ibland kan jag nästan bli lite irriterad över hur likt big business det är.
Men men. Någonstans ska man få inspiration ifrån ;)

Niz Oregistrerad 2010-06-30 08:17
 

Jag gillar, hade nog slängt in en referens till Murder city devils också, tycker det påminner. Även om det är extremt fult omslag. 70-talet ringde och vill ha tillbaka sina texteffekter.

hog Oregistrerad 2010-06-30 09:08
 

Feffe Bombus är snyggare än Jesus

Mizzie Oregistrerad 2010-06-30 10:08
 

Stiffy Condoms!!!

Herr Kuk Oregistrerad 2010-06-30 17:54
 

Nifty Ding-dongs!!!

Åke Styfv Oregistrerad 2010-07-01 12:10
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig