dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Phosphorescent: Here's to Taking It Easy
Here's to Taking It Easy (album, cd) Phosphorescent
2010
Dead Oceans/Border
8/10

Om att ta det lugnt

To Willie kopierade Matthew Houck, aka Phosphorescent, Willie Nelsons koncept från albumet To Lefty From Willie. Liksom Nelson hade valt ut och tolkat sina favoritlåtar av Lefty Frizell tolkade Phosphorescent bland annat Nelsons Too Sick to Pray och pick Up the Tempo. Det spår som mest stod ut på albumet, och ännu mer live. var dock Merle Haggards Reasons to Quit. Trots att Houck känsliga och spröda röst gör sig bra bland långsamma countryrytmer så var det sväng som gjorde Phoshoprescent egentliga genomslag under 2009.

Here’s to Taking It Easy gör Matthew Houck genomgående sina egna låtar. Sättningen på Here’s to Taking It Easy är det Brooklyn-baserade livebandet som följt med på det senaste årets turnéer. Det är countrysånger i ett makligt tempo, sparsamt orkestrerade, men ändå med ett stort och fylligt sound. Som upplagt för att spelas live.

Houcks egna melodier är inte lika slående som versionerna av Nelsons och Haggards. Däremot har Here’s to Taking It Easy en helt annan värme och ärlighet. Varje spår är bra och kanske beror det på att det inte händer överdrivet mycket på albumet. Det är snarare som en långsam stund på ett solhett tak. Slött, långsamt och där horisonten och konturerna av stadens byggnader vibrerar i värmen. Here’s to Taking It Easy är något så ovanligt som ett somrigt countryalbum, utan att vara dansant eller motorvägsanpassat.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-06-27 16:38 / Uppdaterad: 2010-06-27 16:38

Kategori: Recension | Recension: #5633

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig