dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Count Bass D & DJ Pocket: Hartsfield JAXson
Hartsfield JAXson (album, cd) Count Bass D & DJ Pocket
2010
Domination Recordings
7/10

Flummigt är vackert

Med härligt flummiga skivor som Dwight Spitz och Act Your Waist Size som gästades av favoriterna Edan och Mf Doom satte Count Bass D från Nashville sin musik på min hiphopkarta. Han gjorde det också i samma flummiga anda och veva som de respekterade och banbrytande producenterna Madlib och Dilla.

Som tidigare arbetar han är med sin vän DJ Pocket från Baltimore och tillsammans lyckas de skapa en skiva med 17 spår med olika riktningar men med samma slörökfunkiga grund. Count Bass D och Pocket delar på deras andra gemensamma projekt på produktioner och rap.

Som vanligt är skivan full av vokalsamplingar, kortare spår och tal vilket förstör den musikaliska renheten. Men styrker idéen samtidigt som det är en stil som Count Bass D valt att uttrycka på sina skivor. Dessutom plockar han ofta in lokala förmågor på sina skivor som man sällan har hört utanför lokala sammanhang. Och eftersom han har så pass bra musiksmak finns fördelen att det bara är att söka vidare genom gästerna och hitta ännu fler likasinnade musikskapare.

Hartsfield JAXson är kanske inte en skiva som är så enkel att ta till sig. Men utan tvekan en grym hiphop-platta som inspirerar och skapar en större känsla. En skiva perfekt på eftermiddagen när grillen står på, solen gassar och slöheten slagit till.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2010-06-02 00:00 / Uppdaterad: 2010-06-01 23:17

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5606

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig